Šlesera jurists aicina ekspolitiķim pašam taujāt, vai interese par dažādiem uzņēmumiem bijusi nesavtīga

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens /LETA

Ekspolitiķa Aināra Šlesera jurists otrdien «Oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē aicināja deputātus Šleseram pašam pavaicāt, vai interese par dažādiem uzņēmumiem bija nesavtīga.

Advokāts Ivars Gulbis apstiprināja, ka joprojām sniedz juridiskos pakalpojumus Šleseram.

Atbildot uz komisijas deputāta Andreja Judina (Par!/V) un komisijas priekšsēdētājas Ingunas Sudrabas (NSL) jautājumiem saistībā ar to, ka Šleseram varētu būtu piederējušas kādas neatklātas daļas SIA «Rīgas Tirdzniecības ostā» un ka tās vēlāk legalizētas, Gulbis norādīja, ka viņa rīcībā nav informācijas par to.

Atbildot uz Judina jautājumiem saistībā ar to, ka Šlesers viesnīcā «Rīdzene» notikušajās sarunās pieminējis konkrētus uzņēmumus, Gulbis norādīja, ka ekspolitiķis dažkārt dedzībā aizsteidzas priekšā klausītājam, līdz ar to ne vienmēr var izsekot sacītajam.

Uz jautājumu, kāpēc Šleseru interesējusi svešu uzņēmumu darbība, ko «oligarhu sarunās» esot minējis ekspolitiķis, Gulbis atbildēja, ka tā ir apsveicama interese, jo «ostas nav pēdējā vietā starp nozarēm, un viņš jau bija darbojies uzņēmējdarbības jomā».

No deputāta puses taujāts, vai tā bija nesavtīga interese, jurists norādīja, ka viņam grūti uz to atbildēt un ka viņš nebūs soģis šajā jautājumā. Droši vien labāk pašam Šleseram prasīt par savtīgumu vai nesavtīgumu, sacīja jurists.

Gulbis tika iztaujāts arī par vairākiem citiem jautājumiem, tajā skaitā par daļēju atteikšanos liecināt kriminālprocesā.

Jau vēstīts, ka parlamentārās izmeklēšanas komisija par valsts nozagšanas pazīmēm un pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti tā dēvētajā oligarhu lietā tika izveidota šā gada 21.jūlijā.

Viesnīcā «Rīdzene» noklausītās politiķu un uzņēmēju sarunas kalpoja kā viens no galvenajiem pierādījumiem tā dēvētajā oligarhu lietā, kas tika ierosināta 2011.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu