Trīs interesanti jaunumi elektroauto pasaulē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Honda

Tā vien šķiet, ka vārds elektrība ir kļuvis par teju populārāko, ja runa ir par autobūves nākotni un tehnoloģijām. Šajā video apkopojām trīs (visnotaļ interesantus un izskatīgus) nākotnes automobiļus.

Audi Elaine konceptauto šā gada laikā ticis prezentēts gan Eiropā, gan Āzijā, un pilnīgi iespējams, ka

jau tuvākajā laikā šāds auto varētu papildināt Audi modeļu paleti.

Lai gan vizuāli auto plūdlīnija atgādina A7 sportisko 4 durvju kupeju, gabarītu ziņā šis auto pieder C segmentam.

Elaine ir apgādāts ar trim elektrodzinējiem. Viens no tiem uzstādīts auto priekšā, divi - aizmugurē. Pateicoties šādam dzinēju izvietojumam, auto ir visu riteņu piedziņa. Kopējā sistēmas jauda ir 320 kW (435 ZS), un 100 km/h lielu ātrumu tas spēj sasniegt nieka 4,5 sekundēs. Ar vienu uzlādi Audi Elaine spēs veikt 500 kilometrus!

Savukārt

Renault SYMBIOZ ir reāls demo automobilis, kurš spēj demonstrēt nākotnes mobilitātes iespējas jau šodien

– tas var pārvietoties, izmantojot autopilota režīmu. SYMBIOZ atbilst 4. līmeņa autonomas braukšanas standartiem. Tas nozīmē, ka auto spēj ne tikai patstāvīgi braukt, bet arī izvairīties no avārijas situācijām.

SYMBIOZ uz priekšu dzen divi elektromotori, kuru maksimālā jauda ir 500 kW (680 ZS), bet pastāvīgā jauda - 360 kW jeb 490 ZS. Abi motori ir novietoti auto aizmugurē, un katrs no tiem piedzen savu riteni. 100 km/h šis auto spēj sasniegt 6 sekundēs.

Mazākais un vizuāli sportiskākais no šīs trijotnes ir Honda Sports EV Concept. Diemžēl nekāda tehniskā informācija par šo auto netiek izpausta un vienīgais, kas par to zināms, - Honda dizaineri to radījuši, lai pierādītu, ka

elektroautomobiļi var būt ne tikai videi draudzīgi, bet arī skaisti un iekārojami.
Foto: Honda
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu