«Lokomotiv» aizsargs Jeļesins gūst ātrākos vārtus KHL vēsturē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Krievu aizsargs Aleksandrs Jeļesins svētdien guva ātrākos vārtus Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vēsturē, bet viņa pārstāvētā Jaroslavļas «Lokomotiv» komanda viesos ar rezultātu 2:3 (2:0, 0:2, 0:1) zaudēja Ufas «Salavat Julajev».

Jeļesins vārtus guva spēles piektajā sekundē, kad ar metienu no vidējās zonas pārsteidza nesagatavotu «Salavat Julajev» vārtsargu Benu Skrivensu. Iepriekšējais rekords piederēja Aleksandram Radulovam, kurš 2010.gadā KHL mačā vārtus guva sestajā sekundē.

Piecas sekundes pirms pirmā perioda beigām kanādiešu uzbrucējs Brendons Kozuns dubultoja viesu pārsvaru, bet tie bija pēdējie «Lokomotiv» vārti šajā mačā. Otrās trešdaļas trešajā minūtē Mihails Junkovs vienus vārtus atguva, bet četras minūtes vēlāk soms Tēmu Hartikainens panāca neizšķirtu. Trešā perioda septītajā minūtē somu uzbrucējs Jonass Kempainens panāca 3:2 «Salavat Julajev» labā, nodrošinot viesiem uzvaru.

«Lokomotiv» komandai, kurā par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs, pārtrūka sešu uzvaru sērija, kamēr «Salavat Julajev» izcīnīja ceturto uzvaru pēc kārtas.

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 107 punktiem 41 mačā ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, bet ar 90 punktiem seko Maskavas CSKA. Savukārt vēl par desmit punktiem atpaliek Helsinku «Jokerit».

Ceturto vietu ar 75 punktiem ieņem «Lokomotiv», Latvijas izlases kapteiņa Kaspara Daugaviņa pārstāvētā un Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas «Torpedo» ar 71 punktu ir piektā, bet uzbrucēja Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas «Dinamo» vienība ar 65 punktiem atrodas pozīciju zemāk.

Savukārt konferences pēdējā vietā ir Rīgas «Dinamo», kas tikusi pie 32 punktiem 40 mačos. Tiesa, Latvijas klubs pagājušajā nedēļas nogalē pameta pēdējo vietu līgas kopvērtējumā, un pašlaik par četriem punktiem apsteidz Austrumu konferences vājāko komandu Hantimansijskas «Jugra».

Tikmēr Austrumu konferencē vienvadībā ar 73 punktiem atrodas Kazaņas «Ak Bars» komanda, otrā ar 66 punktiem kā savas divīzijas līdere ir Omskas «Avangard», kamēr 72 punkti ir Jekaterinburgas «Avtomobilist» kontā.

«Salavat Julajev» pēc uzvaras ar 61 punktu pakāpusies uz septīto vietu, bet pēdējā laikā ļoti neveiksmīgi spēlējošā Artūra Kuldas pārstāvētā Pekinas «Kuņluņ Red Star» vienība ar 45 punktiem ir 11.pozīcijā. Tikmēr aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas «Admiral» ar 42 punktiem atrodas vienu vietu zemāk, bet priekšpēdējā, 13.pozīcijā, ar 35 punktiem ir cita aizsarga Kristapa Sotnieka pārstāvētā Toljati «Lada» vienība, ko vada latviešu speciālists Artis Ābols.

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas «Medveščak» no Horvātijas un Novokuzņeckas «Metallurg». Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu