Laikraksts: Turcija piekritusi uzņemt atpakaļ migrantus no Grieķijas kontinentālās daļas

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sergey Guneev / Sputnik

Grieķija ir pārliecinājusi Turciju piekrist migrantu atpakaļuzņemšanai no Grieķijas kontinentālās daļas, lai samazinātu kritisko pārapdzīvotību migrantu nometnēs, sestdien ziņoja Grieķijas laikraksts «Kathimerini».

Laikraksts ziņoja, ka šī piekrišana panākta, kad Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans šonedēļ apmeklēja Grieķiju divu dienu valsts vizītē. Erdogans šīs vizītes gaitā izraisīja Grieķijas sašutumu, runājot par robežu pārskatīšanu un paužot neapmierinātību par Grieķijas izturēšanos pret musulmaņu minoritāti.

Turcija līdz šim bija piekritusi uzņemt atpakaļ migrantus no Egejas jūras salu nometnēm saskaņā ar pērn noslēgtu Eiropas Savienības (ES) un Turcijas līgumu.

Grieķijas premjerministra Alekša Cipra birojs neatbildēja uz ziņu aģentūras AFP lūgumiem komentēt minēto laikraksta ziņu.

Ziņu avots Grieķijas valdībā piektdien paziņoja, ka Atēnas un Ankara ir vienojušās par «jauniem sadarbības pasākumiem salu atslogošanas virzienā saskaņā ar ES-Turcijas līguma nosacījumiem». Sīkākas ziņas par to netika sniegtas.

Grieķija ir konstatējusi, ka migrantu atgriešanās Turcijā ir ievērojami apsīkusi pēc tam, kad Turcijā sākās represijas pēc pērn notikušā puča mēģinājuma.

Atēnas līdz šim ir atturējušās pārvietot migrantus lielā skaitā no salām uz kontinentu, brīdinot, ka šāda rīcība būtu pret minēto ES-Turcijas līgumu. Citas ES valstis ir sūdzējušās, ka migranti pēc nokļūšanas kontinentā atrod iespējas aizceļot no Grieķijas uz turīgākām valstīm, tostarp Vāciju, kas aizvien negribīgāk uzņem jaunus patvēruma meklētājus.

ES-Turcijas līguma lēnās izpildes dēļ migrantu nometnes Grieķijas salās ir pārpildītas. Mēģinājumi šīs nometnes paplašināt ir sastapušies ar vietējo iedzīvotāju protestiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu