Dreiks, Didijs un Bejonsē - gada pelnošākie mūziķi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/AP/Scanpix

Biznesa žurnāls «Forbes» apkopojis datus par šā gada pelnošākajiem mūziķiem. Daudzi no šiem mūziķiem naudu sapelnījuši ne tikai ar mūziku, bet arīdzan ar dažādām blakus lietām. Pārsteidzoši, ka pirmajā desmitniekā atrodami arī tādi roka veterāni kā Brūss Springstīns un «Guns N' Roses», kas jaunus albumus šogad nav izdevuši. «Forbes» uzsver, ka koncertēšana mūsdienās ir ļoti nozīmīgs mūziķu ienākumu avots.

«Forbes» aprēķini balstīti uz intervijām ar mūziķu menedžeriem un aģentiem, kā arī pašu izpildītāju nosauktajiem skaitļiem. Vērā ņemts laiks no 2016. gada jūnija līdz 2017. gada jūnijam.

Šā saraksta augšgalā reperis Didijs, viņš nopelnījis 130 miljonus dolāru. 70 miljonus reperim ienesa apģērbu kompānijas «Sean John» akciju pārdošana.

2. vietā sieviete - R&B dīva Bejonsē. «Forbes» aprēķinājis, ka dziedātāja nopelnījusi 105 miljonus ASV dolāru. Lauvas tiesu devuši albuma «Lemonade» turnejas ienākumi.

Trijnieku noslēdz kanādiešu reperis Dreiks (Drake) - 92 miljoni.

Desmitniekā atrodami arī tādi mūziķi kā Eibels Tesfejs aka «The Weeknd», britu grupa «Coldplay», Džastins Bībers, kā arī veterāni «Guns N' Roses» (84 miljoni), Brūss Springstīns (75 miljoni), «Metallica» (66,5 miljoni).

Jaunākais šajā sarakstā ir Bībers (23), vecākais - Pols Makartnijs (75).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu