Milānā atklāts Eiropas Kultūras mantojuma gads

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Itālijas pilsētā Milānā atklāts Eiropas kultūras mantojuma gads, kas ir Eiropas Parlamenta un Eiropas Savienības Padomes iniciatīva, informēja Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas (VKPAI) pārstāve Alma Kaurāte.

Viņa skaidroja, ka iniciatīvas mērķis ir veicināt Eiropas kultūras mantojumu kā vērtību sabiedrībai, dalīties ar to kā kopīgu resursu, veidot izpratni par kopējo vēsturi un vērtībām, stiprināt piederības sajūtu kopīgai Eiropas telpai, kā arī pievērst uzmanību kultūras mantojuma saglabāšanas aktuālajiem jautājumiem.

Turpmākā gada laikā daudzi notikumi visā Eiropā būs veltīti tam, lai tās kultūras mantojums tiktu sargāts, saudzēts, lietots, izprasts un popularizēts visdažādākajos veidos.

Latvijas nacionālais Eiropas Kultūras mantojuma gada koordinators ir VKPAI. Viens no Eiropas Kultūras mantojuma gada galvenajiem notikumiem 2018.gada septembra trešajā nedēļas nogalē visā Eiropā būs kultūras mantojuma dienas, kas Latvijā tiks veltītas valsts dibināšanai un attīstībai.

Savukārt Eiropas dienā, 9. maijā, ar pasākumu programmu VKPAI piedāvās iepazīt Latvijas kultūras mantojuma saiknes ar Eiropas kustībām un durvis vērs ar starptautisko finansējumu atjaunoti kultūrvēsturiski objekti. VKPAI pievērsīs uzmanību arī kultūras mantojumam 21.gadsimtā, diskutējot par izmaiņām kultūras pieminekļu aizsardzības sistēmā un mūsdienās radītu vērtību saglabāšanas jautājumiem.

Iedzīvotāji un uzņēmumi var pieteikt savu pasākumu Eiropas kultūras mantojuma gada programmai, aizpildot pieteikuma formu interneta vietnē «www.mantojums2018.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu