Amatu zaudējušā Silova vietu Garkalnes novada domē varētu ieņemt sporta centra vadītājs Zīriņš

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pēc notiesājoša tiesas sprieduma amatu zaudējušā Garkalnes novada domes priekšsēdētāja vietnieka Jura Silova (S) vietu domē varētu ieņemt Garkalnes sporta centra vadītājs Alvis Zīriņš, liecina domes ārkārtas sēdes darba kārtība.

Dome šorīt sasaukusi ārkārtas sēdi, kurā lems par pilnvaru apstiprināšanu Zīriņam. Tāpat paredzēts ievēlēt domes priekšsēdētāja pirmo un otro vietnieku.

Zīriņš gan nebija pirmais kandidāts uz vietu domē. Otrdien mandātu nolika SIA «Irals» valdes loceklis Aleksandrs Bahmarovs (S), kurš domē stājās Silova vietā. Pēc Bahmarova nākamais «Saskaņas» sarakstā ir Oļegs Dudarevs (S), kurš šobrīd apmeklē Rīgas Tirdzniecības profesionālo vidusskolu un, visticamāk, atteicies no vietas domē.

Domes darba kārtībā ir pieteikts arī jautājums par grozījumu izdarīšanu Garkalnes novada pašvaldības nolikumā un izmaiņas domes pastāvīgo komiteju sastāvā.

Portāla «Pietiek.com» rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka amatu zaudējušais Silovs varētu tikt iecelts līdz šim Zīriņa vadītā Garkalnes sporta centra direktora amatā.

Silovs aģentūrai LETA otrdien nekomentēja, vai mēģinās turpināt karjeru politikā, vien norādot, ka «to rādīs laiks».

Kā ziņots, pirms nepilniem trim gadiem Silovam Rīgas rajona tiesa krimināllietā par krāpšanu lielā apmērā piesprieda reālu trīs gadu cietumsodu. Šo spriedumu Silovs pārsūdzēja, tomēr portāls «Pietiek.com» vēsta, ka krimināllietas iztiesāšana noslēgusies un tiesa notiesājošo spriedumu pēc būtības nav mainījusi, tomēr reālo cietumsodu aizstājot ar 19 000 eiro soda naudu.

Līdz ar notiesājošu tiesas spriedumu atbilstoši Republikas pilsētas domes un novada domes deputāta statusa likumam Silovs kopš 28.novembra vairs nav deputāts. Visu laiku kopš pirmās instances tiesas sprieduma Silovs strādājis pašvaldībā.

Silovam celtā apsūdzība ir par notikumiem, kas risinājušies, kad viņš vēl pildījis Garkalnes novada mēra pienākumus vienā no iepriekšējiem domes sasaukumiem. Amatpersona slēpusi ar dienesta automašīnu «Toyota Land Cruiser» dzērumā izraisītās avārijas pēdas. Silovs notikušajā iesaistījis arī sievu, izmānījis apdrošināšanas atlīdzību, bet vēlāk abi ar dzīvesbiedri nonākuši uz apsūdzēto sola. Sievai Jeļenai Silovai tiesa noteica nosacītu brīvības atņemšanu.

Silovam apsūdzība bija celta pēc Krimināllikuma 177.panta 3.daļas - par krāpšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa, vai ja tā izdarīta, iegūstot narkotiskās, psihotropās, stipri iedarbīgās, indīgās vai radioaktīvās vielas, sprāgstvielas, šaujamieročus vai munīciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu