Jelgava gatavojas svētkiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pirmajā Adventē iedegta Jelgavas pilsētas lielā egle, kas uzstādīta Hercoga Jēkaba laukumā un ir 18 m augsta. Tās veidošanā izmantotas 47 mazās egles. Jelgavas centrālā egle jau sesto gadu ir veidota, balstoties uz mūsu sadraudzības pilsētas Baltkrievijā Baranoviču pieredzi, rasējumiem un ieteikumiem tehniskajam risinājumam. Egles dekorēšanai izmantoti 78 trīs dažādu diametru gaismas dekori un sarkanas krāsas LED spuldžu virtenes 960 metru garumā.

Pēc lielās egles iedegšanas pilsētā iemirdzējās arī pārējā svētku rota. Pasta salā koku vainagos, Stacijas parkā un rotācijas aplī, Lietuvas šosejā, Raiņa parkā, Lielās ielas kokos un Hercoga Jēkaba laukumā, uz tiltiem pār Driksu un Lielupi, Driksas gājēju ielā un Vecpilsētā uzstādīti gaismas dekori, kas veidoti no dažādu krāsu LED spuldžu virtenēm un tīkliem, dekoratīvajām 3D bumbām un zvaigznēm. Rīgas ielā izvietotas rūķu cepures. Satiksmes ielā atrodas metāla karkasa dekori «Egles», savukārt Dobeles šosejā – «Kamoli».

Foto: Publicitātes foto

Driksas ielas gājēju posmā iedegta labdarības akcijas Eņģeļu egle, ko rotā ar labām domām uzlādēti koka eņģelīši. Tas ir sveiciens ikvienam pilsētniekam un vienlaikus atgādina, ka Jelgavā ir cilvēki, kuri gatavi darīt labus darbus. Eņģeļu egles iedegšana ir arī simbolisks labdarības akcijas noslēgums, kurā ikviens tika aicināts ziedot pārtikas produktus vai citas noderīgas lietas pilsētas vientuļajiem pensionāriem, bērniem ar īpašām vajadzībām, kā arī bērniem no maznodrošinātām ģimenēm. Jelgavnieku sarūpētās paciņas būs kā neliels sveiciens svētkos vientuļajiem pensionāriem, bērniem ar īpašām vajadzībām un bērniem no maznodrošinātām ģimenēm. Sagādātos produktus varēs izmantot gan svētku galdam, gan arī ikdienā. Brīvprātīgie jaunieši saziedoto pārtiku kopā ar pašgatavotām apsveikumu kartītēm personīgi nogādās 350 jelgavniekiem.

Informācija sagatavota Jelgavas pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldē

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu