Kā mākslīgais intelekts palīdz uzņemt labāku bildi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Viedtārunis ir kļuvis par uzticamu sabiedroto ikdienas gaitās, un par vienu no viedtālruņa būtiskākajām funkcijām ir kļuvusi mirkļu iemūžināšanas iespēja. Faktiski telefons mūsdienās jau aizstāj fotoaparātu un kā ceļojumos, tā ikdienā kalpo atmiņu saglabāšanai, tādēļ tā kamerai un tās veiktspējai ir visnotaļ būtiska nozīme, cilvēkam plānojot jauna telefona iegādi.

Šobrīd pārdošanā jau ir vairāki viedtālruņi, kam ir divas kameras - viena krāsaina, bet otra - melnbalta asāka attēla iegūšanai. Viens no šādiem telefoniem ir Huawei Mate 10 Pro, kura Leica kamerai piedevām piemīt mākslīgais intelekts. Tas palīdz viedtelefonam caur kameras lēcām atpazīt objektus un pielāgot dažādus fotogrāfijas uzņemšanas parametrus, tā dodot iespēju iegūt labāku rezultātu.

Foto: Publicitātes foto

Leica kamera, kā diafragmas atvēruma jeb apertūras skaitlis ir f1.6 un kurai piemīt optiskā attēla stabilizācija ar divkāršas objekta pietuvināšanas iespēju, bez bildes kvalitātes zuduma, spēj atpazīt 13 dažādas situācijas un objektus. To vidū ir zilas debesis, augi, ziedi, nakts apgaismojums (vājš apgaismojums), ēdiens, saullēkts un saulriets, skatuve, tātad koncerts, teksts, pludmale, sniegs, cilvēki, kā arī mājdzīvnieki - suņi un kaķi. Huawei norāda, ka atkarībā no konkrētās situācijas kameras iestatījumos tiek mainīti dažādi parametri, lai attēls būtu iespējami skaidrs un ar atbilstošām krāsu īpašībām.

Huawei stāsta, ka ir trenējuši telefona Mate 10 Pro kameru kontrolējošos mākslīgā intelekta algoritmus ar vairāk nekā 100 miljoniem fotogrāfiju, lai iemācītu tiem atšķirt dažādas fotografēšanas situācijas un priekšmetus. Šobrīd tas spēj atpazīt aptuveni 2000 attēlus minūtē.

Šī telefona mācīšanās spēja ir iemesls, kāpēc tas ir spējīgs atšķirt situāciju, kad kamera pavērsta pret gardiem salātiem un kad zaļā krāsa fotokameras kadrā ir meža ainava. Tas sniedz kamerai potenciālu iespēju pielāgoties katra lietotāja fotografēšanas paradumiem, un, ņemot vērā arī Huawei solījumus par turpmākiem algoritmu uzlabojumiem sistēmu atjaunināšanas laikā, ar laiku tālrunis mācīsies arvien vairāk un tā spējas būs arvien jaudīgākas.

Foto: Publicitātes foto

Papildus jau minētajam lietotājam ir iespējams arī apstrādāt fotoattēlus, pievienojot tiem jau tālrunī iestrādātos īpašos efektus, tādējādi katru bildi padarot īpašu. Tikai viens klikšķis, un fotogrāfija kļūst melnbalta, vai arī, aktivizējot kameras light trail uzstādījumus, vakara pastaigas laikā būs iespēja iemūžināt ielas apgaismojuma veidotos rakstus. Pašbilžu cienītājiem noteikti patiks fotokameras bokē jeb attēlu izpludināšanas funkcija, kas koncentrējas uz vienu objektu un izpludina tā fonu, panākot profesionāla portreta efektu, ļaujot fotoattēlam izskatīties kā no modes žurnāla vāka.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu