Daudzgalvainais folkmetāla orķestris «Eluveitie» atgriežas Rīgā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

17. decembrī klubā «Melnā piektdiena», ar jauna albuma prezentāciju Rīgā atgriežas Šveices folkmetāla koklektīvs «Eluveitie». Grupai līdzi turnejā brauc tautieši «Silent Circus» un itāļi «Even Flow».

Šveices folkmetālisti «Eluveitie» bāzējas senā aizvēsturē - daļa tekstu viņiem ir romiešu laikā Alpos skanējušajā gallu valodas paveidā (gaulish), bet pats grupas nosaukums ir Šveices senā nosaukuma (Helvēcija) skanējums pirms vairāk nekā 2000 gadiem, tagad sen izmirušajā etrusku valodā. Savas desmit gadus ilgās darbības laikā «Eluveitie» ir bijuši ārkārtīgi aktīvi mūziķi, izlaižot pa ierakstam praktiski katru gadu - lielākā daļa albumu (ieskaitot «Helvetios» albumu) ir ieturēti Skyforger-veidīga folkmetāla garā, taču ir arī akustiskie ieraksti. Paralēli tipiskajiem roka instrumentiem (ģitāras, bungas) «Eluveitie» izmanto arī stabules, mandolīnu, dūdas un vijoles. Tomēr «Eluveitie» astoņu cilvēku kolektīvs pilnīgi noteikti ir vienīgais, kurā skan arī leijerkaste.

«Evocation II – Pantheon» ir septitais studijas albums un otrais akustiskais. Albums iznāca 18. augustā kā turpinājums platei «Evocation I: The Arcane Dominion». Tas arī veltīts ķeltu mitoloģijai.

Koncerta sākums plkst. 20. Durvis plkst. 19.

Biļetes var iegadāties vietnē ticketshop.lv. Pirmo biļešu cena ir 18€. Tālāk cenas pieaugs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu