No «UgunsGrēka» līdz «Svešajai sejai»: Kā top kriminālu notikumu pilnais seriāls

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Skatītāju iemīļotā seriāla «UgunsGrēks» ēra, kas ilga vairāk nekā septiņus gadus, noslēdzās šā gada pavasarī, tomēr tā vietā dienas gaismu ieraudzīja pavisam jauns seriāls, kas kopš rudens priecē televīzijas skatītājus darbdienu vakaros. TVNET bija tā ekskluzīvā iespēja ielūkoties filmēšanas procesā, kā arī uzzināt, kas mainījies kopš «UgunsGrēka» laikiem.

«Svešās sejas» veidotāji ir pieredzes bagātā «UgunsGrēka», «Ēnu spēļu» un citu seriālu režisore Inta Gorodecka, scenārija autore Gunta Kalniņa un producente Baiba Saleniece. Seriāla producente portālam TVNET pastāstīja, kā tika iekārtotas telpas jaunā seriāla filmēšanas vajadzībām.

«Filmēšana notiek turpat, kur filmējām «UgunsGrēku», jo tas ir profesionāls filmēšanas paviljons. Visas telpas ir samainītas juku jukām - grūti pat pateikt, kas ir kā vietā, jo nav jau tikai pārlīmētas tapetes, bet ir arī uzbūvētas papildu sienas vai nojauktas nišas,» atklāj Saleniece.

Lai iekārtotu jaunās telpas, bija nepieciešama visa vasara. «Lielākās pārbūves notika Pētersonu restorānā un viesnīcas vestibilā,» tā Saleniece.

Tāpat seriāla producente atklāja, ka filmēšana notiek katru darbdienu aptuveni desmit stundu garumā. «Reizēm filmējam arī brīvdienās, ja aktieru aizņemtība neļauj iekļauties ētera grafikā darbadienās. Nav noslēpums, ka sēriju epizodes tiek filmētas pamīšus un aptuveni 12 sēriju amplitūdā,» par seriāla filmēšanas aizkulisēm stāsta seriāla producente.

Tā kā teātris ir un būs aktieru prioritāte, liela atbildība gulstas uz filmēšanas plānotāja pleciem.

Vaicājot, vai «Svešā seja» varētu būt jaunais «UgunsGrēks» reitingu ziņā, Saleniece atbild izvairīgi. «Nekad neizsaku prognozes par to, kā būs vai nebūs. Mēs nekad nezinām, kas mūs gaida nākotnē. Daudz ko var mainīt pat neliels dzīves notikums vai pavērsiens un seriālam var pienākt beigas, vai, tieši otrādi, tas iegūst otru elpu.»

«Svešās sejas» stāsts nav tikai par mīlas līkločiem. Attiecības mīlas frontē vienmēr būs priekšplānā, bet fonā – kriminālu notikumu pavērsieni, un darbība risināsies dažādās vidēs, no kurām viena ir privātā klīnika.

«Lielākais izaicinājums visai komandai ir radīt ko pilnīgi jaunu, paejot malā no tik pierastās «UgunsGrēka» sajūtas un radot pavisam citādu seriālu – gan no sižetiskās līnijas, gan aktieru un dekorāciju, nu patiesībā no gandrīz visiem kritērijiem. Tas savā ziņā būs pavisam atšķirīgs no «UgunsGrēka», tai pašā laikā tikpat aizraujošs un ievelkošs. Tieši tāds ir visas seriāla radošās komandas darba uzdevums,» par seriālu izsakās Baiba.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu