«Dinamo» hokejisti ar minimālu rezultātu piekāpjas spēcīgajai CSKA

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionāta spēlē otrdien savā laukumā piedzīvoja Rīgas «Dinamo» hokejisti, kas «Arēnā Rīga» ar 0:1 piekāpās līgas otrai spēcīgākajai vienībai Maskavas CSKA, kura svinēja devīto panākumu pēc kārtas.

Viesiem uzvaru atnesa kanādiešu aizsarga Meta Robinsona trešās trešdaļas sākumā gūtie vārti. Robinsons karjeras laikā pārstāvējis arī Rīgas komandu.

Savainojuma dēļ šajā mačā nevarēja piedalīties Lauris Dārziņš, kurš šosezon septiņās spēlēs nopelnījis astoņus rezultativitātes punktus.

«Dinamo» hokejisti jau spēles pirmajā minūtē nopelnīja vairākumu, kurā mājiniekiem vienā epizodē izdevās savērpt pamatīgu virpuli CSKA vārtu priekšā. Perioda turpmākajā gaitā abas komandas ar bīstamiem uzbrukumiem neizcēlās, tādējādi vārtsargiem Jānim Kalniņam un Lāšam Jūhansonam nebija daudz darba.

Nepilnas četras minūtes pirms trešdaļas beigām Robertam Lipsbergam bija laba iespēja atklāta mača rezultātu, bet viņš neizmantoja situāciju, kurā palika nepieskatīts tieši pretī viesu vārtiem. Pēc šī momenta spēle kļuva aktīvāka, taču nevienai no komandām vārtus gūt neizdevās.

Otrā perioda sākumā «Dinamo» zaudēja kanādiešu aizsargu Karlu Stoleriju, kurš savainojuma dēļ nevarēja turpināt maču. Tikmēr viesi uzbruka krietni aktīvāk un izdarīja lielāku spiedienu nekā pirmajā trešdaļā, taču rezultātu tas nedeva.

Arī perioda turpinājumā spēles ritējums bija ātrs, taču izpalika bīstami momenti, līdz ar to arī pēc otrā perioda rezultāta tablo vēstīja bezvārtu neizšķirtu.

Trešā trešdaļa laukuma saimniekiem iesākās neveiksmīgi, jo pēc nospēlētām divarpus minūtēm Robinsons ar metienu no zilās līnijas atklāja cīņas rezultātu, kanādiešu aizsargam realizējot vairākumu, kuru CSKA nopelnīja pēc Gunāra Skvorcova noraidījuma.

Tāpat arī perioda vidū «Dinamo» divas reizes pēc kārtas bija spiesta spēlēt mazākumā, taču abas reizes izturēja pretinieku spiedienu. Piecas minūtes pirms pamatlaika beigām Mikam Indrašim no vārtu priekšas bija iespējas panākt neizšķirtu, tomēr CSKA nosargāja savu cietoksni neieņemtu. Turpinājumā noraidīts tika arī Brendons Makmilans, arī šo mazākumu rīdziniekiem izturot.

Pamatlaika pēdējā minūtē Kalniņš tika nomainīts pret sesto laukumu, mājiniekiem veicot izmisīgus metienus pa CSKA vārtiem. Tiesa, Jūhansons tā arī netika pārspēts, CSKA uzvarot ar 1:0.

Rīgas «Dinamo» - Maskavas CSKA 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)

Vārtu guvēji: 1:0 Mets Robinsons (Petrovs, Kiseļevičs) (42:28, vair.).

CSKA ar 87 punktiem 37 spēlēs ir otrajā vietā Rietumu konferencē un visā līgā, kur līdere ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA. Tikmēr Rīgas «Dinamo» ar 29 punktiem 39 mačos ir pēdējā - 13.vietā - konferencē, no tuvākajiem konkurentiem «Slovan» atpaliekot 11 punktus. Savukārt visā līgā rīdzinieki apsteidz vien Hantimansijskas «Jugra» komandu, kurai ir par vienu punktu mazāk.

Šosezon Rīgas «Dinamo» jau spēlēja pret CSKA komandu, oktobra sākumā viesos zaudējot pagarinājumā ar 2:3.

CSKA komanda uz Rīgu devās ar gūtām astoņām uzvarām pēc kārtas. Pēdējā no mačiem tā ar 2:0 Čerepovecā pieveica vietējo «Severstaļ», bet vēl pirms tam ar 4:0 apspēlēja Habarovskas «Amur». Tātad jau trijos mačos pēc kārtas savi vārti atstāti neieņemti.

Kopumā šosezon Maskavas vienība piedzīvojusi vien sešus zaudējumus.

Abas komandas līdz šim bija tikušās 26 reizes, kurās «Dinamo» izcīnījusi piecas uzvaras pamatlaikā un divreiz pārāka bijusi pēcspēles metienu sērijā. 19 reizes spēcīgākā izrādījusies CSKA vienība.

Nākamo maču Rīgas «Dinamo» aizvadīs sestdien, kad viesos spēlēs pret principiālo pretinieci Minskas «Dinamo» no Baltkrievijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu