Pasaules čempions Silovs paliek bez valsts naudas balvas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Juris Bērziņš Soms

Latvijas paralimpietis Dmitrijs Silovs jūlijā Londonā pirmo reizi kļuva par pasaules čempionu šķēpmešanas sacensībās. Naudas balvu par izciliem sasniegumiem sportā izmaksai 35 sportistiem, viņu treneriem un apkalpojošajam personālam valdība otrdien piekrita pārdalīt nepilnus 0,5 miljonus eiro. Šo sportistu vidū Silova vārda nav.

Silovs, sacenšoties F37 medicīnas grupā, sacensībās Londonā labākajā mēģinājumā rīku raidīja 55,89 metrus tālu, kas ir jauns sportista personīgais rekords. Tāpat Latvijas pārstāvja sasniegtais rezultāts ir jauns pasaules čempionāta rekords.

Iepriekšējos divos pasaules čempionātos Silovs izcīnīja sudrabu, bet pērn viņš kļuva par Eiropas čempionu.

Silovs «Latvijas Gada balva sportā 2017» no Latvijas Paralimpiskās komitejas izvirzīts speciālbalvai.

Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta direktors Edgars Severs portālam TVNET skaidroja, ka tas, kā tiek piešķirtas naudas balvas sportistiem, noteikts likumā. Viņš skaidro, ka to, vai piešķiramas balvas, nosaka konkurence, komandu skaits, kas piedalās čempionātā, un citi kritēriji.

Silova gadījumā piedalījās septiņi sportisti no septiņām valstīm, bet citiem paralimpiešiem konkurence bija sīvāka. Tāpēc, ņemot vērā kritērijus un ierobežoto finansējuma apjomu, citu sportistu prēmēšana bija ar augstāku prioritāti. Vienlaikus Severs akcentēja, ka valsts novērtē visu sportistu sasniegumus, taču jāņem vērā finansiālās iespējas.

Kopumā naudas balvām bija nepieciešami 1,6 miljoni eiro, taču naudas bija aptuveni pusmiljons. Lai savāktu arī pusmiljonu eiro un lai prēmētu sportistus, tika veikta naudas pārdale.

Vienlaikus, lai arī naudas balvu Silovs nesaņēma, Ministru kabinets piešķīris papildus vairāk nekā 25 tūkstošus eiro Paralimpiskajai komitejai. Vairāk nekā divi tūkstoši no tiem paredzēti Silovam, lai būtu iespējams iegādāties nepieciešamo ekipējumu.

Naudas balvas sportistiem par sasniegumiem var arī piešķirt pašvaldības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu