Nosaukti pretendenti 2017. gada Latvijas labākā sportista balvai

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA/TVNET

Uz Latvijas 2017.gada labākā sportista balvu pretendēs basketbolists Kristaps Porziņģis, skeletonists Martins Dukurs, biatlonists Andrejs Rastorgujevs, bokseris Mairis Briedis un smaiļotājs Aleksejs Rumjancevs, savukārt dāmām par trofeju spēkosies tenisistes Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova, kā arī septiņcīņniece Laura Ikauniece-Admidiņa, svarcēlāja Rebeka Koha un cīkstone Anastasija Grigorjeva.


Pērn par labākajiem tika nosaukti Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Kristaps Porziņģis un Ikauniece-Admidiņa.

Porziņģis šogad turpina priecēt basketbola līdzjutējos NBA laukumos, kā arī bija Latvijas izlases līderis septembrī aizvadītajā Eiropas čempionātā, kurā latvieši izcīnīja piekto vietu. Savukārt Martins Dukurs šogad izcīnīja Pasaules kausu un triumfēja planētas meistarsacīkstēs, Briedis izcīnīja Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu un iekļuva Boksa supersērijas pusfinālā, Rastorgujevs pirmo reizi karjerā kāpa uz goda pjedestālā Pasaules kausa posmos, kamēr Rumjancevs izcīnīja bronzas medaļu pasaules čempionātā.

No dāmām visskaļākos panākumus guva Ostapenko, kura triumfēja Francijas atklātajā čempionātā, kļuva par pirmo Latvijas tenisisti ranga pirmajā desmitniekā un piedalījās WTA sezonas noslēguma turnīrā. Ostapenko bez triumfa «French Open» izcīnīja uzvaru arī Seulas WTA «International» turnīrā, kamēr Sevastova uzvarēja Maljorkas WTA «International» turnīrā un rangā sasniedza savu rekordaugsto 15.vietu.

Savukārt Koha šogad izcīnīja bronzas medaļu pasaules čempionātā, sudrabu Eiropas meistarsacīkstēs, kā arī triumfēja Eiropas junioru čempionātā. Tikmēr Ikauniece-Admidiņa laboja Latvijas rekordu septiņcīņā, bet traumas dēļ viņai pasaules čempionāts beidzās jau pirmajā disciplīnā, kamēr Grigorjeva izcīnīja pasaules čempionāta bronzu, bet Eiropas meistarsacīkstēs guva sudraba godalgu.

Tikmēr tehniskajos sporta veidos uz balvu pretendē šī gada pasaules čempions motokrosā MX2 klasē Pauls Jonass, Eiropas vicečempions rallijkrosā «Super 1600» klasē Artis Baumanis un Eiropas čempions spīdvejā Andžejs Ļebedevs.

Uz gada labākā trenera balvu pretendē Latvijas vīriešu basketbola izlases stūrmanis Ainars Bagatskis, skeletonistu treneris Dainis Dukurs un bobsleja komandas vadītājs Sandis Prūsis.

Savukārt balvai par Latvijas labāko komandu sporta spēļu veidos pretendē Latvijas vīriešu un sieviešu basketbola izlases, kā arī vīriešu hokeja valstsvienība.

Kā labākās komandas individuālajos sporta veidos izvirzīti bobsleja divnieks Oskars Ķibermanis/Matīss Miknis, bobsleja četrinieks Oskars Melbārdis/Daumants Dreiškens/Arvis Vilkaste/Jānis Strenga, kā arī pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš.

Uz gada uzlecošās zvaigznes godu pretendē kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms, vieglatlēte Gunta Latiševa-Čudare un daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs.

Savukārt gada notikuma balvai izvirzītas Latvijas un Lietuvas basketbola izlašu pārbaudes spēle «Arēnā Rīga», Eiropas čempionāts pludmales volejbolā un pasaules čempionāta posms rallijkrosā.

Tikmēr uz gada notikumu tautas sportā pretendē «Lattelecom» Rīgas maratons, Latvijas Jaunatnes
vasaras olimpiāde, kā arī skriešanas seriāls «Stirnu buks».

Savukārt Latvijas Paralimpiskās komitejas speciālbalvai izvirzīti Diāna Dadzīte, Aigars Apinis, Dmitrijs Silovs un Rihards Snikus.

Balvu par mūža ieguldījumu saņems velomehāniķis Arkādijs Svece, kurš velosportā aizvadījis vairāk nekā 60 gadus, palīdzot sportistiem sešās olimpiskajās spēlēs.

Latvijas Gada balvu sportā pasniegšanas ceremonija notiks 21.decembrī, kinoteātra «Splendid Palace» telpās.

Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, šoreiz ceremoniju varēs vērot tiešraidē, nevis ierakstā ar nobīdi. Ceremoniju pārraidīs Latvijas Televīzija (LTV).

Kā ierasts, portālā «Delfi.lv» līdzjutēji varēs balsot par saviem favorītiem, bet pasākuma laikā trim atlikušajiem pretendentiem uz balvu balsošana sāksies no jauna.

Pretendentus šajās nominācijās izvirzīja sporta žurnālisti un federācijas, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) pārstāvji un citi nozares eksperti.

Papildu šīm nominācijām 21.decembrī tiks pasniegta balva Gada sporta skolotājam, kuru noteiks Latvijas Izglītības un zinātnes ministrija (IZM). Tāpat tiks pasniegta Latvijas Televīzijas (LTV) speciālbalva paraugs sportā un balva sporta žurnālistam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu