Zatlers: Savulaik tika lobēta amnestijas likuma pieņemšana vienas personas interesēs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Savulaik Valda Zatlera kā Valsts prezidenta pilnvaru laikā tika lobēta speciāla amnestijas likuma pieņemšana, kas bija plānota vienas personas interesēs, šodien eksprezidents Zatlers norādīja «Oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē.

Pie Zatlera ar lūgumu atbalstīt šāda likuma pieņemšanu bija ieradies Andris Šķēle. Iepazīstoties ar attiecīgo piedāvājumu, eksprezidents secinājis, ka tas paredzēts tikai vienai personai.

Lai gan viņam bija solīts atsevišķu sabiedrības grupu atbalsts, pašas šīs grupas nemaz nezināja par to, skaidroja eksprezidents.

Zatlers norādīja, ka ļāva šai iniciatīvai «aiziet nebūtībā» dažu nedēļu laikā. Dažiem cilvēkiem palika aizvainojums, ka viņš kā prezidents neuzņēmās nest šo rosinājumu «ar baltiem diegiem šūto karogu», viņš izteicās.

Zatlers bija Valsts prezidents no 2007.gada vidus līdz 2011.gada vidum.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, 2008.gadā tā laika Latvijas Zvērinātu advokātu padomes vadītāja Jāņa Grīnberga izstrādātais likumprojekts paredzēja, ka amnestija tiktu piemērota politiski represētām personām, personām, kuras jebkurā laika periodā līdz 1991.gada 31.augustam Latvijas Tautas frontē ieņēma vēlētus amatus, Augstākās Padomes deputātiem, kuri balsoja par Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas deklarāciju, Trīs Zvaigžņu ordeņa, Viestura ordeņa un Atzinības krusta komandieriem un lielvirsniekiem.

Ja Saeima virzītu iesniegto likumprojektu izskatīšanai un iesniegšanai Saeimā, tad no kriminālatbildības tiktu atbrīvots politiķis Aivars Lembergs («Latvijai un Ventspilij»), aģentūrai LETA tolaik savas bažas pauda tā laika parlamenta opozīcijas pārstāvji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu