ASV un Dienvidkoreja sāk visu laiku lielākās kopīgās gaisa spēku mācības

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV un Dienvidkoreja pirmdien sāka visu laiku lielākās kopīgās gaisa spēku mācības, kas seko nedēļu pēc Ziemeļkorejas pēdējā raķetes izmēģinājuma.

Ikgadējās ASV un Dienvidkorejas mācības «Vigilant Ace» notiks līdz piektdienai. Mācībās piedalīsies 230 militārās lidmašīnas, kuras izlidos no astoņām Dienvidkorejas un ASV gaisa spēku bāzēm. Mācības piedalīsies 12 000 amerikāņu militārpersonu, tostarp no jūras kājniekiem un flotes.

Kopīgās mācības ir domātas, lai uzlabotu gatavību un nodrošinātu mieru un drošību Korejas pussalā, iepriekš paziņojuši ASV bruņotie spēki.

Ziemeļkorejas miermīlīgās apvienošanas komiteja, kas atbild par sakariem ar Seulu, svētdien ASV prezidentu Donaldu Trampu nosauca par «traku» un paziņoja, ka mācības «jau tā aso situāciju Korejas pussalā novedīs līdz kodolkara robežai».

Ziemeļkoreja naktī uz trešdienu izmēģināja starpkontinentālu ballistisko raķeti, kuras darbības rādiuss, kā atzinis Pentagons, esot lielāks nekā iepriekš izmēģinātajām.

Raķetes izmēģinājums, ar kuru tika pārkāptas ANO rezolūcijas, izraisījis diplomātisko sašutumu un starptautisko nosodījumu.

Dažas stundas pēc izmēģinājuma ASV aicināja Ķīnu apturēt naftas piegādes Ziemeļkorejai, kā arī visas pasaules valstis saraut diplomātiskās attiecības ar Phenjanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu