Par 149 000 € plāno savest kārtībā sliktā stāvoklī esošo Ekonomikas ministrijas ēku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Par 149 000 eiro plāno savest kārtībā sliktā stāvoklī esošo Ekonomikas ministrijas (EM) ēku, liecina informācija ministrijas mājaslapā.

EM izsludinājusi iepirkumu, kura ietvaros iecerēts veikts ēkas Brīvības ielā 55, Rīgā, ārējos apdares darbus, betonēšanas vai mūrēšanas darbus, demontāžas darbus, hidroizolācijas un siltumizolācijas izbūves darbus, metāla konstrukciju montāžas darbus, jumta atjaunošanas vai pārbūves darbus, konservācijas darbus, inženierkomunikāciju ierīkošanas darbus, kā arī labiekārtošanas darbus.

EM iecerējusi veikt ēkas remontdarbus, lai nodrošinātu ministrijas telpu tehnisko stāvokli atbilstoši normatīvo aktu prasībām, kā arī lai nodrošinātu telpu drošu ekspluatāciju, tās atbilstu darba prasībām un būtu funkcionāli izmantojamas, ievērojot uz ēku attiecināmos kultūras pieminekļu aizsardzības nosacījumus, jo ēka ir valsts nozīmes kultūras piemineklis un atrodas Rīgas pilsētas vēsturiskajā zonā. Minētā ēka ir celta 1900.gadā.

Ministrijā norāda, ka kopējā paredzamā līgumcena nepārsniegs 149 000 eiro.

LETA jau rakstīja, ka 2013.gada decembrī no VAS «Valsts nekustamie īpašumi» (VNĪ) piederošās EM ēkas augšējiem stāviem atdalījās nelieli apmetuma gabali. Ministrijas pārstāvji izsauca Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, kas šīs vietas pārbaudīja, taču neko bīstamu nekonstatēja. Vēlāk ēkas fasādes potenciāli bīstamās vietas tika norobežotas, tās pārklājot ar tīklu.

Savukārt šā gada martā, Ministru kabineta ārkārtas sēdē izskatot jautājumu par 2018.gada budžeta pieņemšanas grafiku, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V) un labklājības ministrs Jānis Reirs (V) aicināja risināt jautājumu ar sliktā stāvoklī esošām ministriju ēkām.

Ašeradens informēja, ka EM laiku pa laikam nepieciešams remonēt ministrijas ēkas fasādi, no kuras atdalās gabali un apdraud gājējus. Tā kā EM nav papildu līdzekļu, lai veidotu uzkrājumus ēkas remontam, ministrs aicināja apsvērt iespēju šādus līdzekļus rast budžetā.

Arī Reirs norādīja uz Labklājības ministrijas (LM) ēkas kritisko stāvokli. «Atšķirībā no EM, kur krīt fasāde, LM ēkā mēs krītam virsū viens otram. Man nav savas vietas, kur normāli strādāt,» uzsvēra labklājības ministrs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu