«Gregorian» un Sāra Braitmena ieskandina Ziemassvētkus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtinš Otto,TVNET

1. decembra vakarā mūsu Ledus pils pārvērtās mājīgā Ziemassvētku eglītē, kurā uzstājās gan vācu mūki «Gregorian», gan vairāki jaunās paaudzes operdziedātāji, gan, protams, pati vakara galvenā zvaigzne - 57 gadus vecā britu dziedātāja Sāra Braitmena (Sarah Brightman), kura mūsu pusē viesojas jau trešo reizi.

Rīgā dziedātāja uzstājās ar īpašu Ziemassvētku programmu (Royal Christmas Gala), kas sadalīta divās daļās ar 20 minūšu starpbrīdi pa vidu.

Pirmajā daļā jauno dziedoņu izpildījumā skanēja tradicionālas Ziemassvētku dziesmas, šis tas no operas klasikas, piemēram, ārija «Nessun Dorma» no Džakomo Pučinī «Turandotas» lieliskā puertorikāņa Fernando Varela izpildījumā. Pārsteidzoši skaista balss bija arī rumāņu kontrtenoram Narčisam (Narcis Iustin Ianău).

Otrajā daļā uz skatuves kāpa pati Braitmena, kura, atgādinām, savu karjeru sāka kā disko dziedātāja, vēlāk kļuva par komponista Endrjū Loida Vēbera (Andrew Lloyd Webber) dīvu, bet pēdējos gados stabili ieņēmusi pozīcijas tā dēvētajā classical crossover žanrā, kur popmūzika sakausēta ar klasiskās mūzikas un operas dekorācijām.

Muzikālo pavadījumu nodrošināja pirmklasīgs simfoniskais orķestris un dzīvā grupa, kas lieliski pārvaldīja arī ķeltu tautas mūzikas instrumentus.

Koncerta beigās izskanēja arī publikas favorīti - Vēbera «Phantom of the Opera» un «Time to Say Goodbye».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu