ECT: Vācijai bija tiesības islāmistu deportēt uz Krieviju

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijai bija tiesības uz Krieviju deportēt 18 gadus vecu jaunieti, kurš tika turēts aizdomās par sakariem ar islāmistiem, ceturtdien paziņoja Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT), noraidot sūdzību, ka viņam Krievijā draud spīdzināšana.

Vācijas varasiestādes Krievijas pilsoni deportēja pēc tam, kad bija noskaidrojušas, ka viņš tiešsaistē ir sazinājies ar islāma ekstrēmistiem.

Jaunietis tiešsaistē esot paudis gatavību Vācijā piedalīties «operācijā».

Iespējamais islāmists ir dzimis Dagestānā, tomēr gandrīz visu dzīvi nodzīvojis Vācijā. Viņš bija paziņojis, ka deportēšanas gadījumā būtu pakļauts spīdzināšanas draudiem.

Tomēr ECT norādīja, ka Vācijas tiesas bija pilnībā ņēmušas vērā spīdzināšanas iespējamību. Tām arī bija taisnība, ka Krievijas pilsonim spīdzināšana nedraudētu, ja viņš tiktu deportēts uz Maskavu, skaidroja ECT.

Lai arī ir ziņas par spīdzināšanu konfliktos Čečenijā un Dagestānā, tomēr jaunietim ar šiem konfliktiem nav saistības, turklāt viņu nevar piespiest atgriezties Dagestānā, uzstāja Vācijas varasiestādes.

Jaunietis tika deportēts septembrī pēc tam, kad ECT atcēla rīkojumu, ar kuru deportācija uz laiku tika apturēta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu