Porziņģis: Potītes savainojums izskatījās trakāk, nekā patiesībā bija

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas «Knicks» latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis uzskata, ka trešdien gūtais potītes savainojums nav nopietns, un cer, ka jau sestdien varēs spēlēt.

Porziņģis trešdien jau mača ievadā guva biedējošu potītes traumu, kamēr viņa pārstāvētā Ņujorkas «Knicks» savā laukumā ar 115:86 (33:22, 32:22, 23:20, 27:22) pieveica Maiami «Heat» un pārtrauca trīs zaudējumu sēriju.

Lai arī sākotnēji izskatījās citādāk, Porziņģa gūtā potītes trauma netiek raksturota kā pārāk nopietna, turklāt pastāvēja iespējamība, ka latvietis otrajā puslaikā varētu atgriezties laukumā. Tiesa, tas tā arī nenotika.

Latvijas basketbolists šo maču sāka teicami, jo jau pirmajā minūtē viņš realizēja divus pustālos metienus, tādējādi gūstot pirmos četrus «Knicks» komandas punktus. Tomēr cīņas trešajā minūtē Porziņģis centās neizlaist bumbu ārpus laukuma robežām, bet viņam no kreisā sāna pieskrējušais «Heat» basketbolists Džastiss Vinslovs arī centās tikt pie bumbas, kā rezultātā viņš uzkāpa Latvijas basketbolistam uz labās pēdas.

Porziņģa potīte pamatīgi izliecās, bet maču latvietis nebija spējīgs turpināt. Viņš ar komandas biedru palīdzību tika nogādāts ģērbtuvē. Lai arī atkārtojumā izskatījās, ka Latvijas basketbolists varētu būt guvis nopietnu potītes traumu, pēcāk padziļinātas izmeklēšanas apliecināja, ka lūzumu viņam nav. Laukumā gan Porziņģis pēc tam neatgriezās, lai arī pirms otrā puslaika šāda iespēja pat netika izslēgta.

«Zināju, ka nav labi, jo jutu kā potīte pieskaras grīdai. Bet es pārāk nesatraucos par to. Zināju, ka nekas nav lauzts un ar kauliem viss ir kārtībā. Man ir bijuši lūzumi pirms tam, zinu, kādas ir sajūtas. Sastiepta potīte. Tas izskatījās trakāk, nekā patiesībā bija,» «Newsday.com» citē Porziņģa teikto.

Liepājnieks cer, ka varēs atpūsties un jau sestdien spēlēt pret Orlando «Magic» komandu.

«Mani sauc par ķirzaku, jo ātri atlabstu pēc savainojumiem. Cerams, ka tas nav nekas nopietns, varēšu to izārstēt, un ķirzaka sestdien būs gatava spēlēt,» skaidroja Porziņģis.

Tāpat viņš atklāja, ka papildu pārbaudes nebūs nepieciešams, ja vien nākamajā dienā nepaliks sliktāk.

«Nedomāju, ka tas ir kas nopietns, bet skatīsimies, kā būs rītdien,» atzīmēja Porziņģis, kuram iešanai nebija nepieciešami palīglīdzekļi, taču viņš manāmi kliboja.

Latvieša komandas biedrs Eness Kanters, kurš trešdienas mačā atzīmējās ar 22 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām, Porziņģi nosauca par «stipru vienradzi».

Tāpat Porziņģa stipro raksturu atzīmēja «Knicks» galvenais treneris Džefs Hornačeks.

«Tas neizskatījās labi. Viņš gribēja atgriezties spēlē. Tomēr, domājot ilgtermiņā, tas nebūtu labi. Par viņu parūpēsies, un ceru, ka jau nākamajā mačā viņš būs atpakaļ,» stāstīja Hornačeks.

Potītes traumas dēļ «Knicks» komandai šajā mačā nepalīdzēja arī saspēles vadītājs Franks Nilikinā, pieteikumā nebija arī francūža Žoakima Noā.

Ar 11 uzvarām 21 spēlē «Knicks» atrodas Austrumu konferences devītajā vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu