JVLMA simfoniskais orķestris muzicēs diriģenta Normunda Šnē vadībā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

2. decembrī plkst. 16 JVLMA Lielajā zālē Latvijas Mūzikas akadēmijas /JVLMA/ simfoniskais orķestris aicina visus mūzikas interesentus uz savu nākamo koncertu. Šajā koncertā orķestris muzicēs kopā ar šarmanto jauno solisti, flautisti Egiju Sproģi-Orehovu lieliskā mūzikas pazinēja, obojista un diriģenta Normunda Šnē vadībā.

Koncerta programmai izvēlēti divi dažādi simfoniskās mūzikas opusi - Vīnes klasicisma pārstāvja Jozefa Haidna 100. simfonija Militārā Sol mažorā un izcilā 20. gadsimta armēņu komponista Arama Hačaturjana «Koncerts vijolei ar orķestri» /versija flautai ar orķestri/.

Biļetes iepriekšpārdošanā nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs, www.bilesuparadize.lv vai stundu pirms koncerta norises vietā. Biļetes cena - 5 €; pensionāriem, studentiem un skolēniem, uzrādot apliecības – 3 €

Diriģents Normunds Šnē par programmas izvēli saka: «Jaunajiem mūziķiem Haidnu spēlēt ir «veselīgi», savukārt Hačaturjana koncerts ir ļoti ekspresīvs, virtuozs un skaists. Armēņu tautas melodijās balstīts, ar bagātīgu orķestra sastāvu, kas piešķir skanējuma krāšņumu. Esmu ļoti iepriecināts par Egijas solospēli, jo koncerts flautas versijā ir īsts izaicinājums, tas prasa lielu fizisku izturību, iespējams, tieši tādēļ ir reti atskaņots. Šie opusi uzstāda saviem interpretiem augstas prasības mūzikas stilistiskās izpratnes, izpildītāju mākslinieciskās atbildības un ansambļa muzicēšanas kultūras ziņā. Tomēr blakus tīri pedagoģiskiem mērķiem šī koncertprogramma klausītājiem sola tikšanos ar diviem mūzikas šedevriem, kas pārstāv ļoti atšķirīgus laikmetus un neapšaubāmi ir mākslas virsotnes ar gandrīz 150 gadu atstatumu.»

Koncerta soliste Egija Sproģe-Orehova flautas spēli sākusi apgūt astoņu gadu vecumā. Lielu iespaidu un būtisku pavērsienu jaunās mūziķes ceļā sniegušas mācības pie pedagoga Anda Klučnieka Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolā, tālāk studijas Latvijas Mūzikas akadēmijā pie profesora Imanta Sneibja un docentes Ilonas Meijas. Jau esot vairāku starptautisku konkursu laureāte, plašāku atpazīstamību Egija ieguva piedaloties un kļūstot par finālisti Latvijas Televīzijas akadēmiskās mūzikas šovā «Radīti mūzikai» 2015. gadā. Jau divus gadus Egija ir Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķe. Tomēr jaunā flautiste nemitīgi pilnveido sevi, apmeklējot dažādas pasaules līmeņa flautistu meistarklases, iesaistoties dažādos koncertprojektos, kā arī izaicinot sevi, piedaloties starptautiskos konkursos, piemēram, 2017. gadā iegūstot pusfinālista diplomu 7. starptautiskajā flautistu konkursā «Krakow 2017» Polijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu