Lībija atļauj migrantu ārkārtas evakuāciju no nometnēm

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lībija trešdien vienojās ar Eiropas Savienības (ES) un Āfrikas Savienības līderiem atļaut migrantu evakuāciju dažu dienu vai nedēļu laikā no aizturēšanas nometnēm, kurās tiek pārkāptas viņu cilvēktiesības, paziņoja Francijas prezidents Emanuels Makrons.

Šāds lēmums tika pieņemts ES un Āfrikas Savienības divu dienu samitā Kotdivuāras pilsētā Abidžanā pēc Kotdivuāras prezidenta Alasana Vataras aicinājuma

veikt «visus steidzamos pasākumus», lai izbeigtu vergu tirdzniecību un citus migrantu cilvēktiesību pārkāpumus Lībijā.

Lībijas, Francijas, Vācijas, Čadas, Nigēras un citu valstu līderi «izlēma par galēju ārkārtas operāciju, lai evakuētu no Lībijas tos, kas to gribēs,» Makrons sacīja reportieriem pēc viņu sarunām samita laikā.

«Lībija vēlreiz apliecināja savu piekrišanu identificēt nometnes, kurās ir identificētas barbariskas ainas,» sacīja Makrons.

Viņš piebilda, ka ANO atbalstītais Lībijas prezidents Fajezs Mustafa al «Saradžs deva savu piekrišanu nodrošināt piekļuvi» šīm nometnēm.

Āfrikas Savienība, ES un ANO šajā samitā piedāvāja lielāku atbalstu Starptautiskajai migrācijas organizācijai «palīdzēt ar afrikāņu, kuri to vēlētos, nogādāšanu atpakaļ uz viņu dzimtajām valstīm,» teica Makrons, pēc kura ierosinājuma tiek rīkots šis samits.

«Šis darbs tiks veikts dažu nākamo dienu laikā, sazinoties ar izcelsmes valstīm,» sacīja Makrons.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu