Argentīnas zemūdenes «snuķī» pirms pazušanas ieplūda ūdens

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pazudušās Argentīnas zemūdenes kapteinis pazušanas dienā ziņoja, ka ūdens esot ieplūdis zemūdenes «snuķī» - caurulē, kuras gals paceļas virs ūdens un ļauj atjaunot gaisa rezerves salonā. Tas novedis pie īssavienojuma zemūdenes akumulatoru sistēmā, izraisot dūmošanu, taču apkalpe problēmu uzskatījusi par novērstu, ziņo raidorganizācija CNN.

15.novembrī pazudusī «ARA San Juan» zemūdene joprojām nav atrasta. Tajā atradās 44 apkalpes locekļi.

Kapteinis par ūdens ieplūšanu pirmoreiz ziņoja īsi pēc pusnakts, bet pēdējā saziņa ar zemūdeni bija plkst.8.52.

Plkst.10.31 okeānā netālu no zemūdenes pēdējās zināmās atrašanās vietas tika fiksēts troksnis, kas izklausījās pēc eksplozijas.

Argentīnas jūras flote noliedz, ka varētu būt noticis uzbrukums zemūdenei.

Kopš zemūdenes pazušanas pagājušas divas nedēļas. Cerības atrast apkalpes locekļus dzīvus ir sarukušas. Esot pilnībā zem ūdens, zemūdenē gaisa pietiek apmēram septiņām līdz desmit dienām.

«Tā ir smaga situācija, taču turpināsim meklējumus,» sacīja Argentīnas jūras flotes pārstāvis Enrike Balbi.

Viņš skaidro, ka zemūdenes «snuķī» dažkārt varot iekļūt ūdens no jūras viļņiem, kamēr tā iesūknē gaisu. Taču zemūdene ir aprīkota ar pumpēšanas sistēmu, kas lieko ūdeni izvada. Tomēr, ja ūdens daudzums ir pārāk liels, «tā varētu būt problēma», norāda Balbi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu