ZinZINOO video: Izgatavo savu pulksteni!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

TVNET sadarbībā ar LMT aicina noskatīties izklaidējoši izglītojošu raidījumu ZinZINOO zinātkāriem bērniem un jauniešiem. Šoreiz ZinZINOO stāsta par laiku, tā skaitīšanu un praktiskā eksperimentā iemācīs izgatavot īstu pulksteni.

Laiks cilvēkam joprojām lielākajai daļai cilvēku šķiet kaut kas mistisks. Kāpēc nedēļā ir tieši septiņas dienas, bet minūtē – 60 sekundes? Un kā ir veicies ar vēsturiskajiem mēģinājumiem mainīt esošo sistēmu? To noskaidros raidījuma vadītājs Marģers.

ZinZINOO praktiskajā eksperimentā šoreiz 15 minūšu laikā no divām sastāvdaļām taps pašdarināts pulkstenis, ko ikviens varēs izgatavot pats. Savukārt raidījuma mazie eksperti šoreiz ir uzzīmējuši, kā, viņuprāt, izskatās laiks.

Raidījumus ZinZINOO veido Zinātkāres centra ZINOO speciālisti. Zinātkāros prātus pirmajā ZinZINOO sezonā izaicinās 25 raidījumi, ik nedēļu piedāvājot divas atklājumiem bagātas sērijas ar iespaidīgiem zinātniskiem eksperimentiem, smieklīgiem jokiem un pavisam nopietnām sarunām par aizraujošo un neizdibināmo zinātnes pasaulē.

Raidījumu atbalsta tehnoloģiju uzņēmums Accenture un augstskola RISEBA. Skaties ZinZINOO arī LMT Viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un http://straume.lmt.lv/zinzinoo. Zinātkārie prāti aicināti iesaistīties ZinZINOO Twiter diskusijās, lietojot tēmturi #Zinoo.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu