Latvijai tuvojas jauna nokrišņu zona; jau tagad zemi klāj sniegs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Trešdienas rītā daudzviet Kurzemes centrālajā daļā, Zemgalē, Rīgas apkaimē un Vidzemes rietumos uzsnigusi dažus centimetrus bieza sniega kārta, liecina meteoroloģiskā informācija.

Vietām, pārsvarā Vidzemē turpina nedaudz snigt.

Sniega un apledojuma dēļ braukšana apgrūtināta pa vairumu Kurzemes ceļu, tāpat slidena ir Jelgavas šoseja visā garumā, savukārt Vidzemē sarežģīti braukšanas apstākļi ir pa Tallinas, šoseju no Rīgas līdz tūjai, Vidzemes šoseju no Rīgas līdz Līgatnei un Valmieras šoseju gandrīz visā garumā, kā arī ceļu Gulbene-Pļaviņas un Gulbene-Smiltene.

Gaisa temperatūra visā valstī 0..+2 grādi.

Pūš mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš.

Rīgā apmācies, vēl nedaudz snieg, bet pēc plkst. 6 snigšana mitēsies. Gaisa temperatūra +1 grāds.

Vakar maksimālā gaisa temperatūra Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +0,9 grādiem Alūksnē līdz +5,2 grādiem Liepājā.

Trešdien debesis Latvijā būs pārsvarā apmākušās, lielākajā valsts daļā diena paies bez būtiskiem nokrišņiem, vienīgi vakarā no dienvidiem Latviju apņems jauni lietus un sniega mākoņi, prognozē sinoptiķi.

Dienas gaitā Kurzemē brīžiem debesis var skaidroties un uzspīdēt saule, vienlaikus piekrastē palaikam gaidāms neliels lietus, citviet būtisku nokrišņu nebūs.

Vēlā pēcpusdienā un vakarā Latgalē un valsts centrālajā daļā gaidāms slapjš sniegs un lietus.
No rīta un vakarā ceļi vietām slideni.

Pūtīs lēns līdz mērens dienvidaustrumu vējš.

Maksimālā gaisa temperatūra +1..+4 grādi.

Rīgā pārsvarā apmācies laiks, bet bez nokrišņiem, vienīgi vakarā gaidāms slapjš sniegs, lietus. Mērens dienvidaustrumu vējš. Gaisa temperatūra +1..+2 grādi.

Daudzviet valsts centrālajā daļā uzsnigusī sniega kārta dienas gaitā nokusīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu