Ārvalstu uzņēmumu tīkošana pēc vietējiem sēņu lasītājiem nav nekas jauns

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Portāls «Baltic-ireland.ie» pirms neilga laika ziņoja par to, ka ārvalstu uzņēmums Latvijā piecās pilsētās meklēs potenciālos sēņu lasītājus. Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) gan norāda - šādas darbības nav nekas jauns, tas notiek gadiem. Tiek izmantotas gan dažādas darbā iekārtošanas aģentūras, gan uzņēmumi no ārvalstīm pie potenciālajiem darbiniekiem vēršas pa tiešo.

LDDK ģenerāldirektore Līga Menģelsone TVNET akcentēja - ārvalstu uzņēmumiem darbiniekus pārsvarā piesaista darbā iekārtošanas aģentūras, to izsludinātie darba piedāvājumi aplūkojami vairākos interneta resursos.

«Šāda prakse, kad darba devējs tiešā veidā uzrunā savus potenciālos darbiniekus, nav nekas jauns.

Latvijā Nodarbinātības valsts aģentūra organizē Vakanču gadatirgus, kuros darba devēji ne vien piedāvā vakances, bet arī informē par darba nosacījumiem un karjeras izaugsmes iespējām savos uzņēmumos, kā arī veic pirmās darba intervijas,»

pauda Meņģelsone.

Viņa turpināja - ja skatāmies uz Latvijas darba tirgu, tad mums attīstās nozares, kuras ražo preces un pakalpojumus ar augstāku pievienoto vērtību – tās, kuras vērstas uz eksportu (elektronika, ķīmija, farmācija, metālapstrāde, IKT, drukas un mediju tehnoloģiju nozare, kokapstrāde), lielākiem ieguldījumiem jaunās tehnoloģijās, inovācijās.

Darba devēji Latvijā meklē speciālistus ar specifiskām zināšanām, vēlams STEM jomā.

LDDK akcentē, ka šā iemesla dēļ Latgales reģiona iedzīvotājiem būtu jāapsver darba meklēšana lielajās pilsētās un Rīgā, kur bezdarba līmenis ir ļoti zems un darbinieki tiek piesaistīti pat no ārvalstīm.

Iepriekš ziņots, ka sēņu audzētāju pārstāvji decembra sākumā ieplānojuši viesoties Jēkabpilī, Rēzeknē, Alūksnē, Balvos un Gulbenē.

«CMP Mushrooms» sola samaksu atkarībā no novāktā daudzuma. Vienīgā prasība, ko sēņu audzētāji norādījuši prasībās pretendentiem, ir gatavība strādāt fizisku darbu un spēja strādāt komandā, neesot pat nepieciešams zināt angļu valodu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu