«Hypnotic» dalībniece Gita atklāj, kā radies trio iepriekšējais nosaukums «Fellas»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TV3 publicitātes foto

5. novembrī šova «X Faktors» skatītājiem bija jāšķiras no diviem dalībniekiem. Pirmā mājās devās puišu grupa «The Stones», kas saņēma vismazāk balsu telefona balsojumā - viņu versija par «Backstreet Boys» hitu «Everybody» īsti nepārliecināja publiku. Šovu pēc amerikāņu soulmūzikas leģendas Stīvija Vondera dziesmas «Superstition» izpildīšanas pameta arī meiteņu trio «Hypnotic». Intervijā ar TVNET Gita Ceilerte no skatītāju iemīļotā «Hypnotic» atklāja, kā viņas dzīve mainījusies pēc šova, kā arī to, ko no grupas varam sagaidīt nākotnē.

- TVNET: Gita, ko pēc izbalsošanas Tev sacīja grupas mentors?

- Gita Ceilerte: Varēja redzēt, ka mūsu mentors Reinis Sējāns bija diezgan šokēts, jo bija jāatvadās no divām grupām vienā vakarā, taču nezaudēja spēju pateikt arī motivējošus ceļa vārdus. Mums visām viņš vairakkārt bija teicis, ka šis ir tikai sākums un mums viss izdosies. Tā nu viņš novēlēja mums neapstāties un iet tikai uz priekšu. Pašas jau arī apzināmies, ka bez darbiņa nekas nenotiks. Ir cītīgi jāstrādā tālāk un nekur nedrīkst pazust.

- Kā mainījusies dzīve pēc šova?

- Dzīve pēc šova kļuva nedaudz mierīgāka, saspringtās ikdienas dēļ. Nākamā diena pēc izbalsošanas vakara likās kā sapnis. Bija jau tā pierasts pie tā ritma – pēc svētdienas uzreiz pirmdienā jau mēģinājumi un tā visu nedēļu. Tagad noteikti ir vieglāk «samenedžēt» savas lietas un kopīgos mēģinājumu laikus. Taču tas, ka grafiks mierīgāks, nenozīmē, ka mēs vairs neko nedarām. Viss turpinās un mēs noteikti būsim tās, kas izmantos iegūto atpazīstamību, lai no sevis dotu vēl kaut ko un priecētu klausītājus.

- Kas šova laikā sagādāja vislielākās grūtības?

- Vislielākās grūtības sagādāja laika spriedze. Tā nedēļa likās tik īsa - aptuveni tā kā 3 dienas. Tā čiks un paskrēja, no svētdienas uz svētdienu. Tieši šī iemesla dēļ bija bail sastapties ar to sajūtu, ka kaut kas nebūs līdz galam gatavs un atstrādāts. Par laimi, mums izdevās paspēt uz visiem plānotajiem mēģinājumiem, kā arī noorganizēt sev vēl trijatā, lai būtu pilnībā pārliecinātas par sniegumu. Kam tad negribētos, lai diennaktī tā laika būtu vairāk, vai ne? Diemžēl, laiks ir tik, cik ir, un tas lietderīgi jāizmanto. Mēs noteikti varam teikt, ka pilnvērtīgi izmantojām šova sniegtās iespējas un izbaudījām dalību. Tagad tā visa rosība un gatavošanās pirms tiešraides pietrūkst.

- Vai pēc «X Faktora» ir parādījušies kādi sadarbības piedāvājumi?

- Pēc «X Faktora» mums parādījās daži piedāvājumi uzstāties un ar lielāko prieku arī izmantosim šīs iespējas. Tāpēc jau mēs dziedam, lai dalītos ar to. Mums jau sākumā bija skaidrs, ka pēc «X Faktora» noteikti uztaisīsim kādu dziesmu, lai atgādinātu par grupas «Hypnotic» esamību. Tā kā tuvojas Ziemassvētki, tad dziesma būs veltīta tieši šiem svētkiem. Dziesma būs latviešu valodā un ļoti ceram, ka klausītājiem pieķersies sirsniņās un Ziemassvētku vakarā tā būs viena no dziesmām, kas skanēs katrā mājā.

- Vai šova tiešraidē vai aizkulisēs ir atgadījies kas amizants?

- Amizantais atgadījums noteikti iespiedies arī skatītāju atmiņās, kad mūsu mentors Reinis Sējāns pamatīgi sabļāva uz mums, jo, viņaprāt, dziesmas gatavība bija uz 0. Bet mēs ar nodomu nerādījām visu, ko protam, jo nevar tak izšaut visu pulveri uzreiz. Ir jāparāda, ka no nekā var uztaisīt kaut ko ļoti labu. Tiešraidē viņš saprata, ka nelikām vilties un noteikti esam spējīgas īsā laika periodā sakārtot visas nepilnības un nostartēt pārliecinoši.

- Kuru no dziesmām «X Faktorā» tev patika izpildīt visvairāk?

- Mēs vislabāk jutāmies, izpildot dziesmu «Sax». Tā bija pati pirmā tiešraide, bet, skatoties atpakaļ, šķiet, ka toreiz bija vismazākais satraukums un tajā dziesmā jutāmies kā zivtiņas ūdenī. Tā bija «mūsējā». Uztaisījām ballīti gan skatītājiem, gan pašas priekš sevis. Tā enerģija, kas strāvoja – sajūta bija lieliska.

- Kā radās grupas iepriekšējais nosaukums «Fellas»?

- Par šo nosaukumu, jā... Bija tā, ka mums sākumā, sākot kopā muzicēt, nosaukuma kā tāda vispār nebija. Piedāvāja uzstāties deju studijas «Pro-x» 10 gadu jubilejas koncertā. Sākām domāt, ka bez nosaukuma neiztikt, tas ir jāizdomā agri vai vēlu, ja vēlamies turpmāk darboties kā grupa. Uz plānoto koncertu mums bija 3 dziesmu popūrijs, kur vienā no dziesmām bija vārds «Fellas». Likās tāds skanīgs, īss, pielīpošs. Sākām skatīties, ko tas nozīmē. Atradām nozīmi «draugi». Viss salikās kopā - draudzenes esam, nosaukums patīk visām un ir ļoti skanīgs. Tā nu pieņēmām šo nosaukumu un lieliski iejutāmies uz kādu pusgada periodu, līdz pārtapām par «Hypnotic».

- Kā izdomājāt startēt «Supernova»?

- To, ka startēsim «Supernova», zinājām jau gada sākumā, jo bija padomā lieliska dziesma. Sabīne Geiba sacerēja ļoti skaistu dziesmu «Pray». Viņa ir autore – gan vārdiem, gan mūzikai. Tās vēstījums ir par to, ka mums pasaulē vajadzētu būt lielākai vienlīdzībai – nešķirot tautas, nācijas, ādas krāsu u.c. lietas, bet būt vienotiem, stipriem un lūgt par nākotni, lai pasaulē nebūtu karš un apstātos arī terorisma atgadījumi. Dziesmas pavadījums ir veidots mūsdienīgā stilā, nepazaudējot to smeldzi, par ko tiek dziedāts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu