Baha festivālā jaunais talantīgais pianists Daumants Liepiņš

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

17. Starptautiskā Baha kamermūzikas festivāla ietvaros 30. novembrī plkst 20 Mazajā ģildē ar solo koncertu uzstāsies pianists Daumants Liepiņš. Jaunais mūziķis ieguvis pirmās vietas starptautiskos konkursos, bet pērn kļuvis par Lielās mūzikas balvu laureātu kategorijā «Gada jaunais mākslinieks». Koncertā pianists atskaņos īpaši Baha kamermūzikas festivālam sagatavotu programmu - J. S. Baha, J. Haidna un J. Brāmsa skaņdarbus.

Daumanta Liepiņa radošā biogrāfija ietver daudz sasniegumu un nozīmīgu panākumu, kas apliecina mūziķa izcilību. 2017. gadā pianists kļuva par 1. vietas ieguvēju Ziemeļvalstu starptautiskajā pianistu konkursā Zviedrijā, 2016. gadā Daumants iekļuva kļuva labāko 6 pianistu starpā Džordže Enesku starptautiskajā konkursā Rumānijā, kur viņa uzstāšanos 2 reizes pārraidīja prestižajā MediciTV mediju platformā un vēlāk tajā pašā gadā ieguva 3. vietu 5. Starptautiskajā Džeimsa Motrama starptautiskajā pianistu konkursā Mančestrā, Lielbritānijā.

D. Liepiņš ir uzstājies ar vairākiem simfoniskajiem orķestriem, ieskaitot Liverpūles Karalisko Filharmonijas orķestri, Helsingborgas Simfonisko orķestri un Kauņas simfonisko orķestri. 2016. gadā Daumants uzstājās arī kopā ar Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijas orķestri, atskaņojot S. Rahmaņinova 3. Klavierkoncertu, kas ieguva augstu publikas un kritiķu novērtējumu. Gada beigās Daumants saņēma Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijas LMT Studentu Gada balvu. Mūziķis pastāvīgi uzstājas arī kopā ar māsu, vijolnieci Madaru Liepiņu, kopā gūstot panākumus konkursos.

2016. gada februārī Daumants kā viens no 4 izvēlētiem dalībniekiem piedalījās pasaulslavenās pianistes Mitsuko Učidas meistarklasēs Kārnegī zālē, Ņujorkā. Papildus tam viņš piedalījies arī meistarklasēs pie D. Baškirova, A. Gindina, R. Poli, E. Tavaststjernas, M. Vidlunda un citiem.

Šobrīd Daumants studē Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijā prof. Arņa Zandmaņa klasē, kā arī Ingesundas mūzikas augstskolā Zviedrijā pie prof. Jūlijas Mustonenas-Dālkvistas.

Citi Baha festivāla koncerti:

3.12. plkst 17.00 (uzmanību, mainīts laiks) E. Vīgnera Kuldīgas mūzikas skolā

klavesīniste Aina Kalnciema un čellists Ramons Jafe (Vācija)

6.12. plkst 19.00 Mazajā ģildē baroka orķestris «Hofkapelle München» (Vācija)

Biļetes uz festivāla koncertiem var iegādāties «Biļešu Paradīzes» kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu