78% ES pilsoņu ir apmierināti ar savu dzīvi valstu blokā

TVNET/EuroNews
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

78% Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu pilsoņu atzinuši, ka ir apmierināti ar savu dzīvi blokā, liecina jauna «Eurobarometer» aptauja. Pēdējo piecu gadu laikā pieaudzis laimīgo pilsoņu skaits - 2012.gada aptaujā tādu bija par diviem procentiem mazāk, vēsta raidorganizācija «Euronews».

Latvijā 79% iedzīvotāju apgalvo, ka ir apmierināti ar dzīvi ES, kamēr 16% pauž pretēju viedokli. Salīdzinot ar 2012.gadu, ar savu dzīvi blokā ir apmierināti par 17% vairāk latviešu.

Izrādās, ka pārējās Baltijas valstis uz atrašanos ES raugās pozitīvāk nekā Latvijas iedzīvotāji. Apmierinātību ar dzīvi ES pauda 85% igauņu un 80% lietuviešu.

Vislielāko apmierinātību ar savu dzīvi pauž Luksemburgas, Īrijas, Dānijas, Nīderlandes un Zviedrijas iedzīvotāji.

Savukārt viszemākie rādītāji ir Ungārijā un Čehijā. Abas valstis izteikušas pretenzijas pret ES bēgļu kvotām, kas raisījušas diskusijas sabiedrībā.

Saskaņā ar «Eurobarometer» aptaujas rezultātiem, arī Lielbritānijā vairums iedzīvotāju - 69% - būšanu blokā vērtē pozitīvi. Tomēr salīdzinoši augsts ir arī neapmierināto skaits - tādu viedokli pauž ceturtā daļa no aptaujātajiem britiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu