«Spoku kuģī» pie Japānas krastiem atrod vairākus cilvēku skeletus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Spoku kuģī», kas nedēļas nogalē izskalots pie Akitas prefektūras Japānas ziemeļu daļā, atrasti vairāki cilvēku skeleti. Japānas varas iestādes sākušas izmeklēšanu, lai noskaidrotu, kas ir cilvēki, kuru mirstīgās atliekas atrastas koka zvejas laivā, kas Japānas ziemeļrietumos «piestāja» svētdien, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC. Visticamāk, laiva nākusi no Ziemeļkorejas.

Aptuveni septiņus metrus garais «spoku kuģis» tika uziets svētdien jūras krastā netālu no Japānas pilsētas Ogas. Laivai nav bijis nedz dzenskrūves, nedz navigācijas ierīču.

Veicot laivas apskati, pirmdien uz tās tika atrastas astoņu cilvēku mirstīgās atliekas. Daļa šo atlieku bija sadalījušās jau līdz skeletam, liekot domāt, ka laiva jūrā dreifējusi diezgan ilgu laiku.

Japānas krasta apsardzes amatpersonas uzskata, ka atrasta Ziemeļkorejas zvejas laiva, vēsta Japānas ziņu aģentūra «Kyodo».

Pēc vairāku laivu atrašanas pastiprinātas jūras patruļas Japānas ziemeļu piekrastē.

Ziemeļkorejas zvejas laivas, gan ar apkalpi, gan bez, pie Japānas krastiem tiek atrastas salīdzinoši bieži.

Pagājušajā nedēļā netālu no Japānas rietumu piekrastes pilsētas Jurihondžjo tika uzieta Ziemeļkorejas zvejas laiva ar astoņu cilvēku apkalpi. Šie zvejnieki bija dzīvi un pie diezgan labas veselības.

Vīrieši stāstījuši, ka viņi zvejojuši kalmārus, tomēr viņu laivu piemeklējušas tehniskas problēmas, kā rezultātā tā sākusi dreifēt un no Ziemeļkorejas ūdeņiem nonākusi Japānas piekrastē.

Tikmēr aģentūra «Reuters» pagājušajā nedēļā vēstīja, ka Japānas salas Sado krastā izskalotas divu cilvēku mirstīgās atliekas. Visticamāk, ka šīs mirstīgās atliekas pieder ziemeļkorejiešu zvejniekiem, jo kopā ar tām atrastas Ziemeļkorejas cigarešu paciņas, kā arī citas lietas ar uzrakstiem korejiešu valodā.

Ziemeļkorejas zvejas kuģi un laivas regulāri nonāk Japānas teritoriālajos ūdeņos, un Japānas krasta apsardze reizēm steidzas palīgā grūtībās nonākušajiem ziemeļkorejiešu zvejniekiem.

BBC skaidro, ka Ziemeļkorejas «spoku kuģu» regulārā parādīšanas Japānas piekrastē varētu būt sekas Ziemeļkorejas režīma centieniem mazināt pārtikas trūkumu, nosakot milzīgas jūras velšu nozvejas kvotas.

Nesamērīgās kvotas spiež zvejniekus doties jūrā ar novecojušām un nedrošām laivām, kam nav aprīkojuma palīdzības signāla nosūtīšanai gadījumā, ja jūrniekus piemeklē nelaime.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu