Gada Eiropas cilvēka titulam izvirzīti sportisti, politiķi un sabiedriskie darbinieki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien sācies balsojums par titulam Gada Eiropas cilvēks Latvijā desmit izvirzītajiem pretendentiem, kuru vidū ir skeletonists Martins Dukurs, tenisiste Jeļena Ostapenko un Satversmes tiesas priekšsēdētāja Ineta Ziemele, informēja nevalstiskajā organizācijā «Eiropas kustība Latvijā».

Tituls ik gadu tiek piešķirts cilvēkam, kurš ar saviem darbiem devis vislielāko ieguldījumu Latvijas vārda popularizēšanai Eiropā un Eiropas kopējo vērtību integrēšanai Latvijā. Titula ieguvējs tiek noskaidrots sabiedrības balsojumā, ko tradicionāli organizē Eiropas Kustība Latvijā. Pretendentu vidū redzami gan sabiedriski aktīvi cilvēki, sporta, kultūras un politikas jomas pārstāvji, norādīja organizācijā.

Titula pretendentu vidū ir arī «TechHub Riga» līdzdibinātājs un vadītājs Andris Bērziņš, Eiropas Parlamenta deputāts Artis Pabriks (V), Latvijas Universitātes asociētais profesors Ivars Ījabs, Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs, TV raidījuma vadītājs, improvizators Jānis Skutelis, režisore, dramaturģe un starpdisciplināru mākslas projektu autore Krista Burāne un Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centra «Re: Baltica» izpilddirektore un redaktore Sanita Jemberga.

Eiropas Kustība Latvijā aicina balsot par Gada Eiropas cilvēka Latvijā interneta vietnē «http://ejuz.lv/eiropascilveks», vai sūtīt kandidāta vārdu un īsu balsojuma pamatojumu uz e-pastu «info@eiropaskustiba.lv». Tāpat organizācijā aicina balsot ne tikai par desmit izvirzītajiem kandidātiem, bet izvirzīt arī jaunus.

Balsojums noslēgsies 2017.gada 27.decembrī, kad tiks godināts titula ieguvējs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu