Ameriks: Iekļūstot Saeimā, GKR varētu nesadarboties ar «Saskaņu»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Iekļūstot Saeimā, partija «Gods kalpot Rīgai» (GKR) varētu nesadarboties ar «Saskaņu», intervijā laikrakstam «Neatkarīgā» atzinis partijas priekšsēdētājs Andris Ameriks.

GKR saprot, ka «Saskaņa» aizvien vairāk pievēršas «lielajai» politikai, kas prasa skaidru ideoloģisko rāmju iezīmēšanu - proti, izteiktāk tuvojas sociāldemokrātisko partiju grupai, Eiropas Sociālistu partiju grupai un šogad kļuvusi par tās pilntiesīgu locekli.

Savukārt GKR nav sociāldemokrātiska partija, bet ir vairāk centriski orientēta. «Līdz ar to Saeimā mēs īsti nevarētu sadarboties ar «Saskaņu»,» teica Ameriks.

Turklāt sadarbībai ar «Saskaņu» Rīgā esot viena situācija, jo tā ir municipālā politika, bet Saeimā, valsts līmenī - cita.

GKR esot sākusi sarunas ar Eiropas Demokrātu un liberālo partiju aliansi (ALDE), kur pagaidām nav pārstāvēta neviena no Latvijas partijām, lai kļūtu par šīs Eiropas partiju grupas locekli.

Pēc pašvaldību vēlēšanām GKR esot sapratusi, ka nav tikai «Saskaņas» pielikums. Tai ir otrā lielākā frakcija Rīgas domē, un tas esot ļoti būtiski. Tas nozīmējot, ka partija var realizēt savas politiskās intereses pilnvērtīgi.

Ameriks atzīst, ka GKR nav pašmērķis iekļūt Saeimā. Turklāt partijas pārstāvniecība «Saeimā» esot iespējama tikai Rīgas vēlēšanu apgabalā. Līdz ar to GKR esot atvērta sarunām ar citām partijām.

«Mēs esam atvērti sarunām veidot apvienību uz reģionālās pārstāvniecības bāzes, taču nebūsim arī satriekti, ja šāda apvienība neveidosies un GKR nedeleģēs savus pārstāvjus Saeimas vēlēšanām,» teica partijas priekšsēdētājs.

Līdz šim GKR esot bijušas sarunas gan ar Vidzemes partijas līderi Ventu Armandu Kraukli, gan ar partijas «No sirds Latvijai» pārstāvjiem.

Kā skaidroja Ameriks, pašlaik esot grūti novērtēt potenciālo sadarbību, jo nav izveidots saturiskais pamats, programma, uz kuras bāzes vienojas.

Viņš uzsvēra, ka pats neplāno startēt Saeimas vēlēšanās. «Esmu ieguvis otro lielāko plusu skaitu sarakstā, kas ir ļoti liels atbalsts, un tāpēc neuzskatu par iespējamu kandidēt uz Saeimu. Tā izskatītos pēc nodevības pret rīdziniekiem, kuri par mani balsoja,» teica Ameriks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu