Vēlas paplašināt Latvijas politiskās un ekonomiskās attiecības ar Mali

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijai ir interese paplašināt politiskās un ekonomiskās attiecības ar Mali, pirmdien tikšanās laikā ar Mali vēstnieku Tumani Džimē Djallo norādījis Ārlietu ministrijas (ĀM) ģenerālinspektors Normans Penke.

Kā aģentūru LETA informēja ĀM, Mali vēstnieks Latvijā ieradies akreditācijas vizītē. Akreditācijas ceremonija pie Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa notiks otrdien. Pēc tās vēstniekam būs tikšanās Saeimā, kā arī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerā. Vēstnieks iepazīsies arī ar Latvijas Okupācijas muzeja ekspozīciju.

Pirmdien tikšanās gaitā Penke un vēstnieks apsprieda starpvalstu attiecību perspektīvas un sadarbība starptautiskajās organizācijās. Tāpat amatpersonas apmainījās viedokļiem par Eiropas Savienības (ES) - Āfrikas Savienības dialogu un ES bruņoto spēku apmācības misiju Mali, kurā Latvija kopš 2013.gada piedalās ar trīs karavīriem.

Sarunā Penke norādīja, ka vēstnieks Latvijā ir ieradies zīmīgā laikā, jo 26.novembrī apritēja 25 gadi kopš abu valstu diplomātisko attiecību nodibināšanas.

Vēstnieks Tumani Džimē Djallo rezidē Berlīnē, Vācijā. Latvija un Mali diplomātiskās attiecības nodibināja 1992.gada 26.novembrī. Pirmais Mali vēstnieks Latvijā Brehims Kulibali tika akreditēts 2009.gada 24.februārī.

Kā informēja ĀM, akreditācijas vizītē Latvijā ieradies arī Tunisijas vēstnieks Fatnasi Sgaiers. Arī viņš šodien tikās ar ĀM ģenerālinspektoru. Sarunā Penke apliecināja abu valstu draudzīgas attiecības, atzīmējot nepieciešamību attīstīt politisko dialogu. Tāpat Penke aicināja Tunisijas vēstnieku piedalīties valsts simtgades svinību pasākumos Latvijā un rezidences vietā Varšavā, kur tos rīkos Latvijas vēstniecība.

Savukārt vēstnieks rosināja 2018.gadā noorganizēt pirmās abu valstu politiskās konsultācijas. Pārrunājot Tunisijas un ES dialogu, vēstnieks lūdza atbalstīt demokrātisko reformu īstenošanu Tunisijā, lai kopīgiem spēkiem apkarotu ekstrēmismu, nostiprinātu likuma varu, cilvēktiesības un veicinātu sociālās pārmaiņas.

28.novembrī pēc akreditācijas ceremonijas pie Valsts prezidenta vēstniekam būs tikšanās Saeimā, kā arī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerā. Tāpat vēstnieks iepazīsies ar Latvijas Okupācijas muzeja ekspozīciju.

Latvijas un Tunisijas diplomātiskās attiecības nodibinātas 1992.gada 26.jūnijā. Pirmais Tunisijas nerezidējošais vēstnieks Latvijā Ali Bousnina tika akreditēts 2001.gada 21.novembrī. Vēstnieks Fatnasi Sgaiers rezidē Varšavā, Polijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu