Pasečņiks: Lielajā pārtraukumā kārtīgi izrunājāmies

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas basketbola izlasei spēle ar Zviedriju bijusi psiholoģiski grūta, jo pirms tās nav bijis daudz laika sagatavoties, tomēr otrajā puslaikā izdevās izlabot spēles pirmajā daļā pieļautās kļūdas, kas galu galā ļāva tikt pie panākuma, pēc aizvadītā mača žurnālistiem sacīja valstsvienības spēlētājs Anžejs Pasečņiks.

Latvijas vīriešu basketbola izlase 2019.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas otrajā mačā svētdien savā laukumā ar rezultātu 82:73 pārspēja Zviedriju, kuras pretestību salauza vien ceturtajā ceturtdaļā.

Latvijas basketbolisti tika pie pirmās uzvaras Pasaules kausa kvalifikācijā, jo piektdien viesos ar rezultātu 73:85 zaudēja Turcijai.

«Bija ļoti smags pirmais puslaiks. Pie viņu «pick&roll» uzbrukumiem mums kliboja aizsardzība, kas zviedriem ļāva gūt vieglus punktus no groza apakšas. Tas viņiem palīdzēja noturēties spēlē, tāpat kā atlēkušās bumbas uzbrukumā. Spēle bija smaga – mēs iemetām, bet viņi atbildēja ar ļoti viegli gūtiem punktiem. Psiholoģiski nebija viegli. Līdz ar to lielajā pārtraukumā kārtīgi izrunājāmies, bet otrajā puslaikā visu labojām un uzvarējām,» mača gaitu rezumēja Pasečņiks, kurš šajā mačā guva 15 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas.

Pēc pirmā puslaika Latvija atradās vadībā ar vienu punktu (42:41), taču pirms tam ilgstoši priekšā bija pretinieki.

«Komandas kapteinis Jānis Blūms pēc puslaika ģērbtuvē pateica šo to skarbāku. Tāds ir kapteiņa darbs. Mēs to ņēmām vērā, un tas palīdzēja mums uzvarēt,» piebilda basketbolists.

«Ja godīgi, skriet bija nedaudz smagi, jo pēdējā laikā visi esam daudz lidojuši. Es no Grankanārijas uz Rīgu vien lidoju kādas desmit stundas, bet pēc tam bija vēl jādodas arī uz Turciju. Pārlidojumi bija smagi, bet viss labi beidzās. Lai arī zaudējām Turcijā, tagad jāturpina sezona un pēc pāris mēnešiem jālido atpakaļ,» Pasečņiks arī turpmāk ir gatavs palīdzēt izlasei.

Viņš gan norādīja, ka mājupceļš no Turcijas, kas bija gana garš, spēkus nav atņēmis.

«Domāju, ka Turcijas garais pārbrauciens spēkus neatņēma. Esam profesionāļi un gulēt devāmies laicīgi, kā arī pienācīgi sagatavojām savus ķermeņus. Varbūt no tā bija kāds nogurums, bet spēlē pret Zviedriju tas mums netraucēja,» piebilda centra pozīcijas spēlētājs.

Pasečņiks spēlē Spānijas augstākās līgas (ACB) klubā Grankanārijas «Herbalife», kurā piekoptais basketbols atšķiras no izlasē spēlētā.

«Izlasē ir citādāks basketbols nekā Grankanārijas klubā. Tāpēc es spēlēju nedaudz citādāk. Treneris un spēlētāji ģērbtuvēs teica, ka bumbu var nedaudz vairāk iespēlēt groza apakšā, jo Zviedrija ir vājāka «pick&roll» aizsardzībā. Deva bumbu, un mēs to izmantojām - gan es, gan [Rolands] Šmits,» skaidroja spēlētājs.

Pasečņiks vasarā nepievienojās izlasei pirms Eiropas čempionāta finālturnīra, jo vēlējās individuāli uzlabot savas prasmes, tagad atzīstot, ka tas nācis par labu.

Tāpat viņš norādīja, ka Grankanārijas klubā viņam neļauj pārāk daudz spēlēt ar muguru pret grozu, nedod bumbu zem groza, lai gan tieši tam viņš trenējās pirms izlases mačiem.

«Jā, beidzot redzu jēgu tam, ko es pirms treniņiem daru Grankanārijā. Prieks, ka varēju to izmantot izlasē,» piebilda spēlētājs.

Vēl vienā šīs grupas spēlē svētdien Turcija viesos ar 67:60 uzvarēja Ukrainu, līdz ar to pēc divām kārtām divas uzvaras ir Turcijai, bet pa reizei uzvarējušas Latvija un Ukraina, kamēr zviedri abos mačos zaudējuši.

Turpinājumā Latvijas valstsvienība Rīgā 23.februārī tiksies ar Ukrainas izlasi, bet 26.februārī - ar Turciju. Pēdējās kārtās būs divas spēles izbraukumā - 28.jūnijā Zviedrijā un 1.jūlijā Ukrainā.

Grupas trīs labākās vienības otrajā posmā tiksies ar citas apakšgrupas, kurā ir Spānija, Slovēnija, Melnkalne un Baltkrievija, labāko trijotni, turpinājumā trim no šīm sešām izlasēm izcīnot ceļazīmēm uz Pasaules kausa finālturnīru, kas 2019.gada rudenī notiks Ķīnā.

2019.gada Pasaules kausa izcīņas turnīrā 32 komandas cīnīsies ne tikai par uzvarētāju kausu un medaļām, bet arī ceļazīmēm uz 2020.gada olimpiskajām spēlēm Tokijā, kā arī olimpiskajiem kvalifikācijas turnīriem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu