Gulbis viesnīcā «Rīdzene» ar Šleseru apspriedis nozares problēmas, taču «oligarhu lietā» pratināts nav

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Telekomunikāciju uzņēmuma «Lattelecom» valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis savulaik viesnīcā «Rīdzene» ar toreizējo politiķi Aināru Šleseru apspriedis nozares problēmas, taču «oligarhu lietā» pratināts nav.

Gulbis šodien «oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisijā uz lapiņas nolasot sagatavotu tekstu paskaidroja, ka viņam nav plašākas informācijas par kriminālprocesu un neviena izmeklēšanas iestāde viņu nav aicinājusi sniegt liecības.

Gulbis zinot, ka viņa vārds pieminēts žurnāla «Ir» publikācijās, kurās atreferētas sarunas starp viņu un Šleseru. Gulbis gan nevarēja apstiprināt vai žurnālā publicēts precīzs sarunu atreferējums.

Amatpersona nenoliedza, ka pēc Šlesera uzaicinājuma vairākas reizes «Rīdzenē» ticies ar toreizējo politiķi. Šlesers savulaik ieņēmis satiksmes ministra amatu, bijis Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks un politiskā spēka līderis. Šādas tikšanās ar amatpersonām nav nekā neparasta, lai apspriestu sakaru nozares problēmas un arī tikšanās vieta pārsteigumu nav radījusi, norādīja Gulbis.

Šlesers aicinājis Gulbi paust viedokli par dažādiem jautājumiem. Gulbis pieļāva, ka viena no sarunām bijusi par Rīgas domes saistošajiem noteikumiem kas saistīti ar kabeļu izvietošanu, jo šie noteikumi saistīti ar viņa darbības sfēru.

Gulbis arī norādīja, ka Šlesers piedalījies darba grupās, kas diskutējušas jautājumus par «Lattelecom» un LMT kapitāldaļām.

Gulbis uzsvēra, ka «Lattelecom» valdes priekšsēdētāja amatā vienmēr ievērojis normas, lai nepieļautu interešu konflikta situācijas, taču ņemot vērā ilgo laika periodu kopš tikšanām viesnīcā, Gulbim nav bijusi vajadzība atmiņā atjaunot sarunās apspriesto.

Jau ziņots, ka viesnīcā «Rīdzene» noklausītās politiķu un uzņēmēju sarunas kalpoja kā viens no galvenajiem pierādījumiem tā dēvētajā oligarhu lietā, kas tika ierosināta 2011.gadā.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šo lietu izmeklēja vairākus gadus, tomēr izrādījās, ka noklausītās sarunas nav pietiekams pierādījums apsūdzību celšanai, tāpēc kriminālprocess KNAB un prokuratūrā tika izbeigts.

Tomēr šī lieta atkal aktualizējusies pēc tam, kad žurnālā «Ir» tika publicētas amatpersonu un uzņēmēju sarunas, kuras, iespējams, tika noklausītas oligarhu lietā.

KNAB gan sācis dienesta pārbaudi par šo sarunu nokļūšanu publiskajā telpā. Šī pārbaude bija pēdējā, kas KNAB palikusi no aktualizētā skandāla par izbeigto oligarhu lietu. Pārbaudes rezultāti pagaidām netiek publiski izpausti.

Parlamentārās izmeklēšanas komisija par valsts nozagšanas pazīmēm un pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti tā dēvētajā oligarhu lietā tika izveidota šā gada 21.jūlijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu