Hondurasā abi prezidenta amata kandidāti pasludina sevi par uzvarētājiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Hondurasas prezidents Huans Orlando Ernandess vēl pirms oficiālo rezultātu izziņošanas pasludinājis sevi par uzvarētāju prezidenta vēlēšanās. Tieši tāpat rīkojies viņa galvenais sāncensis.

«Rezultāts ir vairāk nekā skaidrs - mēs šajās vēlēšanās uzvarējām,» uzrunājot atbalstītāju pūli galvaspilsētā Tegusigalpā, sacīja Ernandess.

Neilgi pēc šī paziņojuma arī 64 gadus vecais kreisās Alianses pret diktatūru kandidāts Salvadors Nasralla paziņoja, ka vēlēšanās uzvarējis viņš.

Opozīcija nosodījusi Konstitucionālās tiesas lēmumu ļaut Ernandesam atkārtoti kandidēt uz prezidenta amatu, neraugoties uz to, ka konstitūcijā noteikts viena termiņa ierobežojums.

Opozīcija iebildusi pret Ernandesa startu vēlēšanās, skaidrojot, ka tiesa nevar atcelt 1982.gada konstitūciju.

Ernandesa galvenie sāncenši - bijušais televīzijas raidījumu vadītājs Nasralla un labējās Liberālās partijas kandidāts Luiss Selaja - jau iepriekš sacījuši, ka Ernandesa uzvaru neatzīs.

Ernandesa konservatīvā Nacionālā partija, kas kontrolē valdības izpildvaras, likumdošanas un tiesu varas atzarus, apgalvo, ka 2015.gada Augstākās tiesas lēmums ļauj viņam vēlēšanās kandidēt atkārtoti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu