Porziņģis un Šteinberga atzīti par Latvijas gada basketbolistiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Par 2017.gada Latvijas labākajiem basketbolistiem nosaukti Kristaps Porziņģis un Anete Šteinberga, bet labākā trenera balva piešķirta sieviešu valstsvienības stūrmanim Mārtiņam Zībartam.

Porziņģis un Šteinberga par labākajiem atzīti otro gadu pēc kārtas, bet Zībarts pie šāda pagodinājuma ticis pirmo reizi karjerā.

Gada basketbolistu un trenera nominācijās tika ņemts vērā līdzjutēju, Latvijas Basketbola savienības (LBS) Treneru komisijas, mediju pārstāvju un LBS valdes balsojums.

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Porziņģis septembrī palīdzēja Latvijas valstsvienībai Eiropas čempionātā, kur latvieši izcīnīja piekto vietu, bet pats liepājnieks ar vidēji 23,6 punktiem bija trešais rezultatīvākais spēlētājs turnīrā.

Pašlaik 22 gadus vecais Porziņģis aizvada savu līdz šim spožāko sezonu NBA, jo ar vidēji 27,3 punktiem spēlē ir planētā spēcīgākās līgas ceturtais rezultatīvākais spēlētājs. Tāpat par Ņujorkas «Knicks» līderi kļuvušais Porziņģis februārī uzvarēja NBA Visu zvaigžņu spēles meistarības konkursā.

Porziņģim uzvarēja visās balsotāju grupās. Viņam sekoja Jānis Strēlnieks, Jānis Timma, Dāvis Bertāns, Jānis Blūms, Dairis Bertāns un Rolands Šmits.

Savukārt Šteinberga šovasar Eiropas čempionātā palīdzēja latvietēm izcīnīt ceļazīmi uz nākamā gada Pasaules kausa izcīņu. Pašlaik 27 gadus vecā basketboliste ar 14,7 punktiem spēlē bija Latvijas izlases rezultatīvākā spēlētāja, bet ar 11,1 atlēkušo bumbu bija otrā labākā cīnītāja zem groza visā turnīrā.

Šteinberga šogad Prāgas ZVVZ USK sastāvā izcīnīja ceturto vietu Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas turnīrā un kļuva par Čehijas čempioni.

Šteinbergai trijos balsojumos bija pirmā vieta, bet vienā - otrā. Otro vietu balsojumā dala Ieva Krastiņa un Kitija Laksa, kurām uz pēdām min līdzjutēju favorīte Kristīne Vītola, Gunta Baško-Melnbārde un Elīna Dikeulaka, kā arī Aija Putniņa.

Savukārt Zībarts šovasar aizveda Latvijas sieviešu izlasi līdz sestajai vietai Eiropā un ceļazīmei uz Pasaules kausu. Zībarts šogad, esot galvenā trenera Luka Mondelo palīgs, palīdzēja Krievijas komandai Kurskas «Dinamo» triumfēt FIBA Eirolīgā.

Maijā Zībarts kļuva par Latvijas titulētākās komandas «TTT Rīga» galveno treneri.

Zībarts uzvarēja visos četros balsojumos. Viņam sekoja vīriešu valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis, valsts čempionvienības «VEF Rīga» galvenais treneris Jānis Gailītis, Universiādē bronzas medaļas izcīnījušās studentu izlases vadītājs Guntis Endzels un «TTT Rīga» bijušais galvenais treneris Aigars Nerips.

Pērn par labāko treneri tika atzīts «Valmieru»/ORDO līdz Latvijas čempionu titulam aizvedušais Roberts Štelmahers.

LBS Tiesnešu komisija par labāko tiesnesi atzinusi Latvijas vadošo basketbola soģi Oļegu Latiševu, kurš bija viens no tiesnešiem iepriekšējās sezonas ULEB Eirolīgas finālā.

Savukārt gada labākā 3x3 basketbolista balvu saņēmis Nauris Miezis, bet dāmām šajā nominācijā uzvarēja Dina Rozenberga. Balva tiek piešķirta spēlētājiem, kuri sezonas beigās ieņem augstāko vietu FIBA rangu tabulā.

Miezis aizvadītajā sezonā kļuva par Eiropas čempionu un turnīra vērtīgāko spēlētāju, izcīnīja trešo vietu FIBA Pasaules tūres posmos un FIBA rangu tabulā pakāpās līdz 15.vietai. Savukārt Rozenberga kļuva par «Ghetto Basket» čempioni.

LBS Treneru komisija par gada cerību nosaukusi U-19 un U-20 izlašu līderi Dignu Strautmani. Tikmēr Treneru komisija un Jaunatnes komisija vienbalsīgi labākā jaunatnes trenera balvu piešķīra Kasparam Mājeniekam, kura vadītā U-16 meiteņu izlase izcīnīja ceturto vietu Eiropas čempionātā un ieguva ceļazīmi uz nākamā gada U-17 Pasaules kausa izcīņu.

LBS valde par gada piemēru nosaukusi Patrīciju Tamani. «Daugavpils basketbola skolas audzēknes Patrīcijas Tamanes ceļš līdz «Daugavpils Universitātes» komandas sastāvam apliecina, ka neatlaidības, centības, uzņēmības un nesavtīgas basketbola mīlestības priekšā atveras durvis, kuras liktenis šķita noslēdzis,» raksta LBS.

Savukārt balva par gada ieguldījumu basketbolā piešķirta biedrībai «Streetbasket». «3x3 basketbolā šosezon gūtajos izcilajos panākumos nodrošināja deva ne tikai spēlētāju azarts un meistarība, bet arī bez to cilvēku entuziasms un profesionalitāte, kuri veido un attīsta 3x3 basketbola sistēmu,» teikts LBS valdes lēmumā.

Tikmēr par gada ratiņbasketbolistu atzīts Agris Lasmans, bet gada seniores gods pienākas Gunai Horelikai.

Basketbola gada balvas tradīcija aizsākta 2012.gadā, lai paustu atzinību basketbola izcilniekiem. Uz balvu var pretendēt ikviens Latvijas pavalstnieks vai konkrētajā sezonā Latvijas basketbolā strādājis ārzemnieks, kurš devis būtisku ieguldījumu Latvijas basketbola attīstībā un veicinājis Latvijas starptautisko atpazīstamību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu