Eiropas biržu indeksi maz mainās vai pieaug, Volstrītā brīvdiena

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas biržu indeksi ceturtdien maz mainījās vai pieauga, savukārt ASV fondu tirgi bija slēgti, jo ASV bija brīvdiena – Pateicības diena.

«Akciju cenu dinamika ir pozitīva, bet tipiski klusa,» ņemot vērā ASV brīvdienu, sacīja «Accendo Markets» analītiķis Maiks van Dulkens.

Londonas un Frankfurtes biržu indeksi tikpat kā nemainījās, bet Parīzes biržas indekss pieauga, ko veicināja labvēlīgu ekonomikas rādītāju publicēšana gan Francijai, gan eirozonai, informēja fondu tirgu dalībnieki.

Francijā privātā sektora aktivitātes pieaugums bija straujākais sešarpus gadu laikā. Vācijā investoru noskaņojums bija zemā līmenī, turpinoties politiskajai krīzei pēc sarunu izjukšanas par jaunas koalīcijas valdības veidošanu.

Naftas cenas pieauga Ņujorkas biržā, bet kritās Londonas biržā.

Eiro vērtība pret ASV dolāru, britu mārciņas vērtība pret dolāru un dolāra vērtība pret Japānas jenu nemainījās.

Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena piegādēm janvārī ceturtdien pieauga par 0,22 ASV dolāriem līdz 58,24 dolāriem par barelu. «Brent» markas jēlnaftas cena piegādēm janvārī Londonas biržā kritās par 0,15 dolāriem līdz 63,17 dolāriem par barelu.

ASV biržu indeksi «Dow Jones Industrial Average», «Standard & Poor's 500» un «Nasdaq Composite» ceturtdien nemainījās.

Londonas biržas indekss FTSE 100 ceturtdien kritās par mazāk nekā 0,1% līdz 7417,24 punktiem, Frankfurtes biržas indekss DAX 30 saruka par 0,05% līdz 13 008,55 punktiem, bet Parīzes biržas indekss CAC 40 palielinājās par 0,5% līdz 5379,54 punktiem.

Eiro vērtība pret ASV dolāru ceturtdien nemainījās un bija 1,1848 dolāri par eiro, britu mārciņas vērtība pret dolāru nemainījās un bija 1,3304 dolāri par mārciņu, bet dolāra kurss attiecībā pret jenu nemainījās un bija 111,21 jena par dolāru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu