Rīgas «Dinamo» ar Žerdevu parakstījusi viena mēneša pārbaudes laika līgumu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas «Dinamo» ar krievu uzbrucēju Nikolaju Žerdevu parakstījusi viena mēneša pārbaudes laika līgumu, vēsta čempionāta rīkotāji.

33 gadus vecais Žerdevs 2.novembrī izbraukuma mačā pret Maskavas «Dinamo» komandu guva traumu un pēc tam viņu piemeklēja disciplīnas problēmas. Zīmīgi, ka hokejistam 5.novembrī bija dzimšanas diena.

Vēlāk parādījās informācija, ka Žerdevs no Rīgas «Dinamo» tiks atlaists, tomēr pēcāk krievu mediji ziņoja, ka hokejists komandas vadībai lūdzis piedošanu, uzsverot, ka vairs nepārkāps sportisko režīmu.

Rīgas «Dinamo» padomes priekšsēdētājs Juris Savickis otrdien sarunā ar TVNET pauda, ka Žerdevs ir talantīgs spēlētājs, kurš pelnījis pretimnākšanu. Līdz ar to kopīgi nolemts krievu hokejistam dot otro iespēju.

Nu KHL apstiprinājusi, ka ar Žerdevu noslēgts viena mēneša pārbaudes laika līgums.

Žerdevs komandai pievienojās septembra beigās un 7.oktobrī tieši viņš nospēlēja galveno lomu Rīgas «Dinamo» 14 zaudējumu sērijas pārtraukšanā, jo iemeta divus vārtus pret Bratislavas «Slovan» vienību, izceļoties arī pagarinājumā.

Tomēr kopš tā laika Žerdevs palicis bez rezultativitātes punktiem.

Rīgas «Dinamo» komandā Žerdevs 13 mačos izcēlies ar trim vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

Žerdevam KHL ir gana skandaloza slava, jo savulaik viņš pievienojās Prāgas «Lev» komandai, taču vēl pirms sezonas sākuma tika atskaitīts, jo pārkāpa sportisko režīmu.

Ceturtdien Žerdevs nedevās kopā ar Rīgas «Dinamo» kārtējā izbraukumā, kur gan aizbraucis rīdzinieku jaunieguvums Rihards Bukarts.

Rīgas «Dinamo» izbraukuma sēriju sāks piektdien pret Jekaterinburgas «Avtomobilist», bet turpinājumā spēlēs ar Magņitogorskas «Metallurg», Čeļabinskas «Traktor» un Arta Ābola trenēto Toljati «Lada» komandu, kuru pārstāv Kristaps Sotnieks.

Klubs ceturtdien paziņoja arī par krievu uzbrucēja Staņislava Čistova atbrīvošanu.

Rīgas «Dinamo» ar 22 punktiem 33 spēlēs ir pēdējā vietā Rietumu konferencē un visā līgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu