Hamiltons un Fetels pozitīvi vērtē drošības sistēmas «Halo» ienākšanu F-1

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vadošie Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta piloti Lūiss Hamiltons no Lielbritānijas un vācietis Sebastjans Fetels pozitīvi vērtē pretrunīgi vērtētās drošības sistēmas «Halo» ienākšanu sacensību seriālā.

Ekspertu vērtējumā vizuāli ne pārāk pievilcīgā «Halo» sistēma F-1 čempionātā oficiāli tiks ieviesta ar nākamo sezonu, tāpēc šajā nedēļas nogalē F-1 piloti Abū Dabī aizvadīs pēdējo posmu, kad viņu bolīdi nav aprīkoti ar šo drošības ierīci.

«Šī ir pēdējā reize, kad formulas izskatīsies labi. Ar nākamo sezonu mēs krietni zaudēsim vizuālo pievilcību, bet vismaz uzlabosies drošība,» sacīja šogad par četrkārtēju F-1 čempionu kronētais «Mercedes» braucējs Hamiltons.

Brita sīvākais šīs sezonas konkurents Fetels viņam piekrita.

«Nākamgad F-1 spēkrati izskatīsies citādāk. Tas būs kaut kas pavisam atšķirīgs, bet, domāju, mēs pie tā pieradīsim. Nenoliedzami formulas šobrīd izskatās krietni labāk, bet esam gatavi strādāt pie askētiskuma, lai situācija šajā jautājumā uzlabotos. Turklāt kopumā tam nemaz nav tik liela nozīme,» norādīja Fetels.

Pēdējo gadu laikā F-1 čempionāts meklējis iespējas, kā papildus aizsargāt pilotu galvu. Vēl 2014.gadā sacensību laikā nopietnās galvas traumās iedzīvojās franču pilots Žils Bjanki, kurš pēcāk zaudēja dzīvību, turklāt 2015.gadā pēc avārijas «IndyCar» sacensībās tieši nepietiekamas galvas aizsardzības dēļ šo pasauli bija spiests atstāt brits Džastins Vilsons, kurš savulaik arī brauca F-1 čempionātā.

Hamiltons par četrkārtēju F-1 čempionu kļuva pirms nepilna mēneša Meksikā, kamēr viņa pārstāvētā «Mercedes» jau ceturto gadu pēc kārtas triumfējusi Konstruktoru kausā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu