Kaimiņš piedāvā uz Ministru kabineta sienas uzlikt uzrakstu «Dzīvnieku ferma»

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeima šodien noraidīja opozīcijas deputāta Ivara Zariņa (S) ierosinājumu nākamā gada budžetā paredzēt 1200 eiro, lai noņemtu no Ministru kabineta sienas uzrakstu «Viens likums - viena taisnība visiem».

(Pievienota pēdējā rindkopa.)

Zariņš pamatoja šo ierosinājumu, atgādinot par Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) pausto Saeimas debatēs. Toreiz premjers uzsvēra, ka budžeta projektā «nav ne piles populisma». Zariņš tam nepiekrīt, jo budžetā netiekot ievērota virkne likuma prasību par finansējuma nodrošināšanu.

Deputāts Artuss Kaimiņš (KPV LV) debatēs pauda, ka šis ir «labākais priekšlikums visā budžetā». Tomēr viņš nesaprotot, kāpēc uzraksta noņemšanai jāpiešķir finansējums. Kaimiņš mudināja Zariņu «sestdien, svētdien vienkārši aiziet un divatā noņemt» šo uzrakstu valdības ēkā. Kaimiņš uzskata, ka pašreizējā uzraksta vietā vajadzētu paredzēt citātu no Džordža Orvela grāmatas «Dzīvnieku ferma».

Diskutējot par citu priekšlikumu parlamentārietis Aleksejs Loskutovs (V/Par!) norādīja, ka šāds Kaimiņā aicinājums «iet un demolēt Ministru kabineta zāli satur noziedzīga nodarījuma pazīmes - mantas tīša iznīcināšana vai bojāšana».

Debatēs par budžetu Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) sacīja, ka Zariņš ir cilvēks, kuram ir sava galva, tomēr šis esot bijis vienos no «pašiem dumākajiem» ierosinājumiem. Taču Zariņš atbildēja, ka no varas viedokļa principiāli nepieņemama un dumja rīcība ir likumu neievērošana. Deputāts arī pauda cerību, ka tauta izdarīs secinājumus par šo situāciju.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu