«Kurbads» zaudē pirmajā virslīgas spēlē pēc Kontinentālā kausa

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HK Kurbads

Pagājušās sezonas čempione «Kurbads» savā pirmajā «Optibet» Hokeja līgas (OHL) spēlē pēc dalības Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Kontinentālajā kausā trešdien piekāpās kopvērtējuma pastarītei «Prizma», kamēr līderu spēlē «Mogo» pēcspēles metienu sērijā uzvarēja «Liepāja»/«Optibet».

«Kurbads», kas pagājušajā nedēļas nogalē cienījami cīnījās Dānijā, ar 3:4 (1:2, 2:2, 0:0) savā laukumā piekāpās «Prizmai», kas guva pirmo panākumu šosezon. Cīņas gaitā neviena no komandām nespēja panākt pārsvaru, kas lielāks par vieniem vārtiem, uzvaras ripu 38.minūtē iemetot Rihardam Krastiņam.

Kopā Krastiņš izcēlās ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli, kamēr pa vieniem vārtiem guva Valērijs Vorožovcovs un Haralds Podziņš.

Tikmēr «Kurbada» rindās ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās Deivids Sarkanis, kamēr vienus vārtus guva Gatis Gricinskis.

«Kurbads» līdz pēdējai kārtai saglabāja cerības uz Kontinentālā kausa finālturnīra sasniegšanu, tomēr izšķirošajā cīņā ar 2:4 piekāpās latviešu vārtsarga Ervīna Muštukova pārstāvētajai Lielbritānijas vienībai Šefīldas «Steelers».

Punktus zaudēja arī pārējās divas vadošās turnīra komandas, «Mogo» hokejistiem savā laukumā ar 5:4 (1:0, 2:2, 1:2, 0:0, 1:0) pēcspēles metienos pārspējot «Liepāja»/«Optibet».

Šeit cīņas gaitā «Mogo» bija priekšā ar 2:0, 3:1 un 4:3, tomēr liepājnieki izlīdzināja rezultātu. Pēcspēles metienos «Mogo» komanda bija labāka ar 2:1, izšķirošos vārtus gūstot Aleksejam Širokovam.

Uzvarētājiem divus vārtus guva Jānis Ozoliņš, kamēr pa reizei izcēlās Ronalds Cinks un Miks Lipsbergs, bet liepājniekiem atzīmējās Bruno Zabis, kuram bija arī divas rezultatīvas piespēles, kā arī Mārtiņš Oskars Freimanis, Iļja Makarovs un Reinis Demiters.

Šajā mačā liepājnieku sastāvā laukumā devās arī no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas «Dinamo» nosūtītais Georgs Golovkovs, kurš piedalījās pēcspēles metienu sērijā, ripu raidot pret vārtu konstrukciju.

Savukārt trešajā kārtas spēlē trešdien «Zemgale»/LLU ar 6:3 (4:0, 0:0, 2:3) mājās droši apspēlēja «Rīgas» vienību, iemetot pirmos piecus vārtus. Mačā divreiz precīzs bija Ivans Ribčiks, kamēr Imantam Ļeščovam bija vārti un trīs rezultatīvas piespēles.

Virslīgas kopvērtējumā tagad «Mogo» un «Liepāja»/«Optibet» komandām ir pa 32 punktiem attiecīgi 14 un 15 spēlēs, bet uz trešo pozīciju ar 25 punktiem pacēlusies «Zemgale»/LLU vienība, kas par trim punktiem apsteidz pagaidām vien 13 mačus nospēlējušo «Kurbadu».

Vēl «Rīgai» ir 13 punkti, bet «Prizma» savākusi piecus punktus.

16.kārta tiks aizvadīta sestdien, kad centrālajos mačos «Kurbads» uzņems «Liepāja»/«Optibet» hokejistus, bet «Zemgale»/LLU mājās centīsies uzveikt «Mogo».

Šosezon Latvijas totalizatoru kompānija «Optibet» kļuvusi par hokeja virslīgas ģenerālsponsoru. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, virslīgā vairs nespēlē «Pārdaugava».

Katra komanda kopumā aizvadīs 30 spēles regulārajā čempionātā, izslēgšanas turnīrā iekļūstot četrām labākajām vienībām, kas pusfinālā un finālā spēkosies līdz četrām uzvarām. Savukārt pēdējās divas komandas izspēlēs vēl vienu turnīru ar pirmās līgas pirmajām divām vienībām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu