Pazudušajā Argentīnas zemūdenē drīz varētu aptrūkties skābekļa

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Argentīnas jūras kara flote ir nobažījusies, ka pirms nedēļas pazudušajā zemūdenē drīz varētu izsīkt skābekļa rezerves, ziņo raidorganizācija BBC. Atlantijas okeāna dienvidos pazudušajā zemūdenē «ARA San Juan» atrodas 44 cilvēki.

Jūras spēku runasvīrs Enrike Balbi apstiprināja, ka meklēšanas operācija turpināsies, kamēr tiks noskaidrota zemūdenes atrašanās vieta.

Sakari ar zemūdeni pārtrūka trešdien, 15.novembrī. Meklēšanu apgrūtināja vētras, taču otrdien laika apstākļi uzlabojās, dodot cerību pazudušo apkalpes locekļu ģimenēm.

«Mēs apsveram visas iespējas. Viskritiskākais ir fakts, ka pagājušas sešas dienas ar [salonā esošo] skābekli,» uzsver Balbi.

Pārmeklēta tiks 400 kvadrātkilometru liela teritorija.

Pirmdien jūras spēki paziņoja, ka divu meklēšanas kuģu uztvertie signāli neesot nākuši no zemūdenes.

Pirms pazušanas zemūdene uzpeldēja virs ūdens, un no tās tika saņemtas ziņas par problēmu, kas saistīta ar elektrību. Zemūdenei lika atgriezties atpakaļ bāzē. Vēlāk zemūdenes kapteinis atkal sazinājās ar flotes bāzi un sacīja, ka problēma esot novērsta, taču zemūdene no jauna ienirs zem ūdens un turpinās ceļu atpakaļ.

Saskaņā ar protokolu zemūdenēm ar jūras flotes bāzi jāsazinās divas reizes dienā. Tā kā no «ARA San Juan» vairs netika saņemtas ziņas, sākās zemūdenes meklēšana.

Zemūdene tika nodota ekspluatācijā 1985.gadā. Jaunākais tās remonts ir veikts 2014.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu