«Positivus» izziņo pirmo lielo mākslinieku - «Nick Cave and The Bad Seeds»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Šorīt mūzikas festivāls «Positivus» nācis klajā ar paziņojumu par pirmo lielo festivāla mākslinieku. Tas būs austrāliešu mūziķis Niks Keivs un viņa grupa «The Bad Seeds», liecina informācija festivāla sociālajos tīklos. Keivs ar grupu uzstāsies svētdienas, 22. jūlija vakarā.

Katram no Nika Keiva un «The Bad Seeds» albumiem ir savs stāsts, un jaunākajam no tiem, «Skeleton Tree» (skat. recenziju), tas ir smeldzes un sāpju pārpilns, jo albuma ierakstīšanas laikā pusaudža vecumā bojā gāja viens no Keiva dēliem, un var tikai minēt, kādas emocijas un dialogi ar Visumu ir iekodēti šajā ierakstā. Taču traģēdija ir palikusi pagātnē, un šodien sešdesmitgadīgais Keivs uz skatuves ir izcilā formā, turklāt neticami atklāts pret klausītājiem, neslēpjot emocijas, tostarp sēras. Taču par spīti tik skumjajam fonam Keiva koncerti ir dzīvi apliecinoši. Tajos izskan ne tikai dziesmas no jaunākā albuma, bet arī tādas, kas jau izturējušas laika pārbaudi, gan no ikoniskā «Boatmans Call», gan gotiskajām «Murder Ballads», gan citām dziesmu kompilācijām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu