«Honda» ASV atsauc 800 000 mikroautobusu ar defektīvām detaļām

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Honda

Japānas autobūves kompānija «Honda Motor Co.» paziņojusi, ka ASV atsauks aptuveni 800 000 mikroautobusu, jo tajos konstatētas defektīvas detaļas, kuru dēļ 46 cilvēki guvuši ievainojumus.

Šis atsaukums aptver 2011.-2017.gada «Odyssey» modeļus, kas pārdoti ASV, taču uzņēmums skaidro, ka atsaukums vēlāk varētu tikt paplašināts, lai iekļautu Kanādā, Meksikā un Dienvidkorejā pārdotus automobiļus.

«Honda» norāda, ka šajos automobiļos konstatēts defektīvs mehānisms, kas nostiprina aizmugurējos sēdekļus. Ja šie sēdekļi nav atbilstoši nostiprināti, tad tie bremzēšanas laikā var sagāzties uz priekšu.

Uzņēmums pagājušajā mēnesī ASV panāca 605 miljonu dolāru vērtu izlīgumu tiesas prāvā saistībā ar defektīviem gaisa spilveniem vairākos miljonos automobiļu.

«Honda» pievienojās «Nissan», «Toyota», BMW, «Mazda» un «Subaru», lai panāktu vienošanos, kas ietver tagad bankrotējušā Japānas rezerves detaļu ražotāja «Takata» defektīvo gaisa spilvenu nomaiņu un kompensāciju izmaksāšanu automašīnu īpašniekiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu