Cicerona balvu pasniegs Ivaram Ījabam un Gatim Krūmiņam

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Cicerona balvu šogad saņems politologs Ivars Ījabs un Vidzemes Augstskolas rektors Gatis Krūmiņš, informēja Latvijas Zinātņu akadēmijā (LZA).

Ījabam balva tiks pasniegta par politisko koncepciju daudzveidīgu un atraktīvu izgaismojumu, savukārt pie Krūmiņa balva nonāks par būtisku ieguldījumu Latvijas tautsaimniecības vēstures pētniecībā un izvērtējumā.

Balvu mediju jomā pasniegs LTV žurnālistei Maijai Amoliņai par kvalitatīvu sniegumu mūzikas žurnālistikā.

Starptautiskās komunikācijas kategorijā Cicerona Goda nosaukumu saņems Ingeborgas von Kleistas vadītā Hamburgas izdevniecība «Baltische Briefe» (Baltijas vēstules), kuras mēnešraksts jau 70 gadus rūpējas par informatīvās plūsmas apmaiņu starp Vāciju, Latviju un Igauniju, īpaši uzrunājot vācbaltu paaudzes un viņu draugus Baltijā un pasaulē.

Savukārt antibalvas - Mērfija titula - adresāts šoreiz ir «ekonomikas politiķu greizi organizētā un sabiedrībai godīgi neizskaidrotā elektrības OIK nodevas ieviešana».

Balvas tiks pasniegtas rīt, 22.novembrī, plkst.13 svinīgā ceremonijā LZA 3.stāva zālē. Balvu piešķiršanas mērķis ir atzīt un veicināt labas profesionālās komunikācijas nozīmi. Ar Mērfija titulu vienlaikus atzīmē spilgtu neizdarību publisko vēstījumu jomā.

Cicerona/Mērfija balvu kopš 1999. gada pasniedz politiķiem, zinātniekiem, publicistikas un tautsaimniecības praktiķiem par pieņemto lēmumu skaidrojumu sabiedrībai. Laureāti ir bijuši gan ārvalstu līderi, gan Latvijas kultūras un izglītības jomas pārstāvji, žurnālisti, pašvaldību vadītāji. Balvas žūrijas priekšsēdētājs ir Latvijas Zinātņu akadēmijas Senāta priekšsēdētājs Jānis Stradiņš, sadarbības partneri - Rīgas Tehniskā universitāte un Latvijas Universitāte, kuras mājaslapā būs iespējams sekot līdzi ceremonijas tiešraidei.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu