ASV 60 000 Haiti pilsoņu izbeigs pagaidu uzturēšanās atļauju

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV Iekšzemes drošības ministrija pirmdien paziņoja, ka izbeigs programmu, kas pēc 2010.gadā Haiti notikušās zemestrīces apmēram 60 000 haitiešu bija devusi pagaidu uzturēšanās atļauju Savienotajās Valstīs.

Ministrija norādīja, ka situācija Haiti ir ievērojami uzlabojusies, tādēļ programma tiks pagarināta tikai līdz 2019.gada jūlijam, lai dotu haitiešiem laiku sagatavoties.

Haitiešu tiesību aizstāvji un republikāņu un demokrātu likumdevēji Kongresā bija lūguši šādu 18 mēnešu programmas pagarinājumu. To bija lūgusi arī Haiti valdība.

Tikmēr haitiešu tiesību aizstāvji arī uzsvēruši, ka situācija Haiti nav uzlabojusies tik daudz, lai haitiešus varētu sūtīt mājās. Viņi vērsuši uzmanību uz holeras epidēmiju un nesen piedzīvotajām viesuļvētrām.

Bijušā ASV prezidenta Baraka Obamas administrācija drīz pēc 2010.gadā Haiti notikušās zemestrīces bija noteikusi 18 mēnešu ilgu pagaidu uzturēšanās statusu ASV esošajiem haitiešiem, kuriem citādi Savienotās Valstis nāktos atstāt, vēlāk to vairākkārt pagarinot.

Kopš stāšanās amatā ASV prezidents Donalds Tramps ir izbeidzis pagaidu uzturēšanās programmas Sudānas un Nikaragvas pilsoņiem un līdz nākamā gada jūlijam atlicis lēmumu par līdzīgu programmu attiecībā uz Hondurasas pilsoņiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu