Tesla piesaka ātrāko auto uz planētas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Tesla Motors

Tesla Motors aizvadītajā nedēļā oficiāli parādīja nākamās paaudzes rodsteru, ko ražotājs pārliecinoši nodēvējis par ātrāko sērijveida auto uz šīs planētas.

Tesla Roadster, kad auto nonāks ražošanā, ir paredzēts apgādāt ar trim elektromotoriem. Kādi būs veiktspējas rādītāji, Tesla Motors pagaidām neuzskata par vajadzīgu pieminēt. Taču ir zināms, ka rodstera motoru darbināšanai paredzēts uzstādīt 250 kilovatstundu akumulatoru. Tāpat ražotājs norāda, ka elektromotoru kopējā jauda būs 10 000 Nm.

Foto: Tesla Motors

Ne mazāk iespaidīgi par griezes momentu ir arī dinamikas rādītāji. Tesla Motors apgalvo, ka līdz 60 jūdzēm jeb 96 kilometriem stundā rodsters varēšot paātrināties 1,9 sekundēs, bet līdz 100 jūdzēm jeb 160 km/h - 4,2 sekundēs. Dragreisa standarta distanci, tas ir, ceturtdaļjūdzi, Roadster varēšot pieveikt 8,8 sekundēs, bet automobiļa maksimālais ātrums būs virs 400 kilometriem stundā.

Vēl viens rādītājs, kam šobrīd nav līdzvērtīgu elektromobiļu tirgū, ir gaitas rezerve. Proti, Tesla Motors apgalvo, ka ar pilnām baterijām Roadster varēšot nobraukt līdz 1000 kilometriem.

Foto: Tesla Motors

Neoficiāla informācija liecina, ka divvietīgais auto, kurā gan ir četras sēdvietas, ceļu pie jaunajiem īpašniekiem sāks 2020.gadā. Rodstera pilnā cena būs 200 000 ASV dolāru, taču pasūtījuma veikšanas brīdī ir jāiemaksā ceturtā daļa šīs summas. Tāpat Tesla esot iecerējuši 1000 eksemplāros izlaist īpašus Founders Series rodsterus. Šie auto maksās 250 000 dolāru, un tīkotājiem pasūtīšanas brīdī ir jāsamaksā pilna mašīnas cena.

Oriģinālais Tesla Roadster, kas tika būvēts uz Lotus Elise bāzes, tika ražots periodā no 2008. līdz 2012. gadam. Šajā periodā kompānija saražoja divarpus tūsktošus 288 zirgspēku elektroauto.

Foto: Tesla Motors
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu