Daugaviņš palīdz «Torpedo» komandai uzvarēt KHL spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas hokeja izlases hokejists Kaspars Daugaviņš pirmdien palīdzēja Ņižņijnovgorodas «Torpedo» komandai uzvarēt Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē, kamēr pašlaik traumēto Kristapa Sotnieka un Oskara Bārtuļa pārstāvētās vienības piedzīvoja zaudējumus.

«Torpedo» komanda, kuras galvenais treneris ir latviešu speciālists Pēteris Skudra, savā laukumā ar 2:1 (0:1, 1:0, 0:0, 1:0) pagarinājumā apspēlēja šosezon ne pārāk veiksmīgu sniegumu rādošo līgas vicečempioni Magņitogorskas «Metallurg».

Komandas ar vārtu guvumiem apmainījās spēles pirmajās 25 minūtēs, kad vispirms viesus vadībā izvirzīja Jevgēņijs Timkins, kamēr izlīdzinājumu panāca Jevgēņijs Mozers. Savukārt pagarinājumā «Torpedo» rindās panākumu izrāva Vladimirs Galuzins.

Daugaviņš šoreiz laukumā bija 20 minūtes un 16 sekundes, kuru laikā veica vienu metienu pa vārtiem, bloķēja vienu raidījumu, izpildīja vienu spēka paņēmienu un uzvarēja septiņos no 11 iemetieniem.

Šosezon Latvijas izlases kapteinis KHL čempionātā 35 spēlēs ir guvis sešus vārtus un atdevis desmit rezultatīvas piespēles.

Ceturto zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Sotnieka pārstāvētā Toljati «Lada» komanda, kuras galvenais treneris ir Artis Ābols, ar 4:5 (1:3, 2:1, 1:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpjoties Čerepovecas «Severstaļ».

«Lada» iemeta pirmos vārtus, bet vēl pirmajā trešdaļā nokļuva iedzinējos ar 1:3. Izlīdzinājumus 4:4 tika panākts trešās trešdaļas vidū, bet pēc tam «bullīšos» mājinieki bija labāki ar 2:0.

«Lada» rindās divus vārtus guva Kirils Kapustins.

Sotnieks kopš 22.septembra aizvadījis tikai vienu spēli un tuvākajā laikā arī, visticamāk, neatgriezīsies laukumā.

Savukārt Vladivostokas «Admiral» vienība bez traumētā Bārtuļa ierindā ar 0:2 (0:0, 0:1, 0:1) savā laukumā piekāpās Jaroslavļas «Lokomotiv» komandai. Vladivostokas vienības kapteinis Bārtulis nav spēlējis kopš pagājušās ceturtdienas.

Tikmēr Austrumu konferences līderu mačā pirmdien Omskas «Avangard» viesos ar 4:3 (1:0, 1:2, 1:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienos uzvarēja Kazaņas «Ak Bars», kas izlīdzinājumu panāca vien 42 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad izcēlās Iļja Mihejevs.

Citā mačā vēl nesen Austrumu konferences vadībā bijusī Kazahstānas vienība Astanas «Baris» viesos ar 0:4 (0:0, 0:2, 0:2) kapitulēja Novosibirskas «Sibirj».

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 90 punktiem 34 mačos ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, savukārt 69 punkti ir Maskavas CSKA rēķinā, bet vēl par pieciem punktiem atpaliek Helsinku «Jokerit».

Tikmēr «Torpedo» ar 53 punktiem ir piektā, bet Mārtiņa Karsuma, kurš arī ārstē traumu, pārstāvētā Maskavas «Dinamo» ar 49 punktiem ir tikai devītā.

Savukārt konferences un visas līgas pēdējā vietā ir Rīgas «Dinamo», kas tikusi vien pie 22 punktiem 32 mačos. Rīdzinieki otrdien šī mēneša pēdējā mājas spēlē uzņems Čeļabinskas «Traktor».

Austrumu konferencē pirmās divas vietas ar 60 punktiem ieņem «Ak Bars» un «Avangard» vienības, par diviem punktiem apsteidzot Ņižņekamskas «Ņeftehimik» un «Baris».

Tikmēr Artūra Kuldas pārstāvētā Pekinas «Kuņluņ Red Star» komanda, kas zaudējusi deviņos no pēdējiem desmit mačiem, ar 42 punktiem ir 11.pozīcijā, kamēr «Admiral» ar 36 punktiem atrodas 12.vietā, bet priekšpēdējā, 13.pozīcijā ar 28 punktiem ir «Lada».

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas «Medveščak» no Horvātijas un Novokuzņeckas «Metallurg». Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu