Kuldīgā virtuozā itāļu pianiste Eloiza Kašo

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

17. Starptautiskā Baha kamermūzikas festivāla ietvaros Ernesta Vīgnera Kuldīgas mūzikas skolā 19. novembrī plkst 17 vienīgo solo koncertu Latvijā sniegs jaunā itāļu pianisma zvaigzne Elioza Kašo (Eloisa Cascio).

Eloiza Kašo žilbina ar klavierspēles meistarību, viņas talantu apliecina uzvaras daudzos starptautiskos konkursos un atzinību guvušās koncerttūres Eiropā un ASV. Jaunā mūziķe savu talantu slīpējusi, iegūstot plašu un daudzveidīgu izglītību. Eloiza ar izcilību ieguvusi pianistes maģistra grādu pie pasniedzējas Tinas Babušo. Papildus tam viņa ieguvusi maģistra grādu klavesīna spēlē, kora mūzikā un diriģēšanā, kā arī 2015. gadā ar augstāko izcilību absolvējusi kamermūzikas specialitāti Neapoles San Pietro a Majella konservatorijā. Eloiza ir piedalījusies interpretācijas kursos un klavieru un klavesīna meistarklasēs pie daudziem izciliem mūziķiem.

Eloiza Kašo uzstājusies kā kamermūziķe un soliste dažādos festivālos Eiropā un ASV. 2016. gadā pianiste saņēmusi Dienvidfloridas Universitātes Steinway Piano Series īpašo balvu. Patlaban viņa ir pasniedzēja Frančesko Čilea konservatorijā Itālijā.

Koncerta programmā skaņdarbi no baroka līdz 20. gadsimtam. - J.S. Bahs, V.A. Mocarts, F.Fenaroli, I. Albeniss, Dž. Geršvins.

Ieeja koncertā - bez maksas. Koncertu atbalsta Kuldīgas novada pašvaldība.

17. Starptautiskā Baha kamermūzikas festivāla koncerti:

16.11. plkst. 19.00 baroka orķestris «Les Ambassadeurs» / Francija

24.11. plkst. 20.00 Muzeja «Rīgas birža» Portretu zālē gambu kvartets «Les Voix Humaines» / Kanāda

26.11. plkst 20.00 Rīgas Sv. Magdalēnas baznīcā Rīgas Baha festivāla koris

30.11. Mazajā ģildē plkst. 20.00 pianists Daumants Liepiņš

3.12. plkst 17.00 (uzmanību, mainīts laiks) E. Vīgnera Kuldīgas mūzikas skolā klavesīniste Aina Kalnciema un čellists Ramons Jafe (Ramon Jaffé) / Vācija

6.12. plkst 19.00 Mazajā ģildē baroka orķestris «Hofkapelle München» / Vācija

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu